Gorivo ponovo poskupljuje

M. Mi.
Gorivo ponovo poskupljuje

Banjaluka - Gorivo na benzinskim pumpama u Srpskoj do kraja sedmice poskupjeće do pet feninga po litru zbog rasta cijena sirove nafte na svjetskom tržištu.

Zamjenik predsjedavajućeg Grupacije za promet nafte i naftnih derivata u Privrednoj komori RS Saša Ćejić rekao je da je gorivo u maloprodaji prethodnih dana poskupjelo od četiri do pet feninga, te da ponovo očekuju identičan rast do kraja sedmice.

- Benzinske stanice u RS još nisu potrošile zalihe goriva kupljenog po starim cijenama, ali čim krenu u novu nabavku, cijene na pumpama biće više - rekao je Ćejić.

On je naglasio da dizel trenutno košta od 1,79 do 1,89 maraka po litru, dok je benzin 98 na pojedinim pumpama već probio granicu od dvije marke.

Predsjednik Udruženja distributera nafte i naftnih derivata Semberije i Majevice i direktor benzinskih pumpi "Nešković" Miro Škiljević rekao je da na ovoj benzinskoj stanici cijene goriva nisu mijenjane u odnosu na poskupljenje od prije sedam dana, ali da se poskupljenje može očekivati sa novim nabavkama.

- Nabavne cijene veće su za četiri feninga, pa se za isto toliko može očekivati poskupljenje na pumpama - rekao je Škiljević i dodao da se prema prognozama očekuje dalji rast cijena goriva u nabavci, a samim tim i na pumpama.

Cijena goriva u Srpskoj padala je konstantno od početka novembra 2014. godine i dostigla najniži nivo u posljednjih šest godina. Međutim, od 10. februara gorivo je ponovo počelo da poskupljuje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana