Французи желе да граде два хотела у Бањалуци

М. Ми.
Французи желе да граде два хотела у Бањалуци

Бањалука - Француски инвеститори заинтересовани су за изградњу два луксузна хотела у центру Бањалуке, а у РС жели да инвестира и једна од најјачих француских компанија у области гријања и прочишћавања отпадних вода "Вејола".

Француска привредна делегација пренијела је јуче интересовање њихових инвеститора за улагање у Српској предсједнику Народне скупштине РС Недељку Чубриловићу.

Делегација из Француске, која борави у посјети Привредној комори РС, истакла је да су успостављени и први кораци у сарадњи бањалучког аеродрома са трећим по величини аеродромом у Француској.

Чубриловић је изразио задовољство што је дошло до првих назнака економске сарадње између РС и Француске и нагласио да се искрено радује најављеној сарадњи.

- Парламент РС усвајањем реформских закона и стратегија чини све да побољша привредни амбијент и привуче стране инвестиције које би довеле до отварања нових радних мјеста - рекао је Чубриловић и захвалио на труду и ангажованости Привредној комори РС и Привредној комори регије Бањалука.

У француској делегацији су предсједник Демохришћанске странке и кандидат за предсједника Француске Жан Фредерик Поасон, савјетник у француском Сенату публициста Гијо де Тиело и представник француске покрајинске Привредне коморе Кристоф Машар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана