Фамос се спрема за приватизацију

Марина Чигоја
Фамос се спрема за приватизацију

Бањалука - Влада РС препоручила је Инвестиционо-развојној банци (ИРБ) РС да у сарадњи са органима предузећа "Фамос" из Источног Сарајева спроведе поступак финансијског реструктурирања те фирме конверзијом пореског дуга у акције како би били створени услови за њену приватизацију.

Према подацима управе "Фамоса", порески дуг овог предузећа износи око 1,4 милиона КМ.

Министри су на јучерашњој сједници Владе прихватили информацију о стању у предузећу "Фамос" те органима предузећа предложили да сачине детаљну анализу економско-финансијског стања са приједлогом мјера за обезбјеђење дугорочног стабилног пословања.

- Влада је сагласна да са овим предузећем буде закључен споразум о начину измирења обавеза према РС у износу од 380.123 КМ на основу пресуде Окружног привредног суда у Источном Сарајеву, а по основу кредита из донације Владе Јапана - саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе РС.

Генерални директор "Фамоса" Ристо Дабић истакао је да Владина препорука представља наставак активности у вези са започетим пројектом организационог и финансијског реструктурирања предузећа.

- С обзиром на то да процес реструктурирања није био завршен у року предвиђено је да то буде урађено до краја ове године и да се након тога уђе у процес приватизације, јер има купаца који су у писмима намјере исказали интерес за куповину овог предузећа - казао је Дабић и додао да се о продаји већ воде разговори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана