Два “деспота” стижу у МУП Српске

Милијана Латиновић
Два “деспота” стижу у МУП Српске

Бањалука - Прва два серијска модела оклопног возила “деспот” ускоро ће бити испоручена Министарству унутрашњих послова Републике Српске, потврдио је за “Глас Српске” генерални директор предузећа “Технички ремонт Братунац” Славенко Ристић.

Он је истакао да ће та два модела бити представљена на овогодишњем Међународном сајму наоружања и војне опреме “Партнер”, који ће бити одржан од 25. до 28. јуна у Београду.

- Одмах након сајма возила ће бити испоручена МУП-у. Прототип возила које смо представили за Дан Републике Српске претрпио је око 50 измјена. Завршили смо сва неопходна тестирања и први серијски модели “деспота” биће представљени на сајму - казао је Ристић.

Појаснио је да су одређеним промјенама возило приближили међународним стандардима.

- Фарови возила су постављени ниже у односу на прототип, предњи дио “деспота” је сужен, додали смо прозоре на задње рампе и отворе за евакуацију - истакао је Ристић и додао да возило има три нивоа заштите и по својим перформансама може парирати оним произведеним широм свијета.

Ристић је истакао да ће на сајму у Београду, који се одржава сваке друге године, представити и своју линију муниције, која је најуноснији сегмент пословања тог предузећа, а посјетиоци ће имати прилику да виде и машине за хуманитарно деминирање.

Говорећи о пословању предузећа, Ристић истиче да је инвестирање у постројења и даље приоритет.

- Континуирано улажемо у машине и знање. У идуће двије године планирамо да уложимо минимално десет милиона марака јер, ако желимо бити конкурентни на свјетском тржишту, само савременом технологијом можемо доћи до зацртаних циљева - истакао је Ристић.

Додао је да ово братуначко предузеће запошљава око 200 радника, а у читавом систему компанија, које, осим у Братунцу и Бијељини, послују и у Африци, Дубаију и Швајцарској, ради око 1.000 запослених. Ристић је нагласио да је планирано да до краја године запосле још двадесетак радника у Братунцу.

Говорећи о посјети представника вијетнамске корпорације “Сапа тале груп”, који су прошле седмице обишли “Технички ремонт Братунац”, истакао је да је та фирма заинтересована да представља братуначко предузеће не само на азијском тржишту, него и шире.

- Уколико све буде текло планираном динамиком, требало би да до краја године реализујемо један или два пројекта са колегама из Вијетнама - рекао је Ристић, не желећи да износи детаље о каквим је пројектима ријеч.

Пиштољ

Славенко Ристић је истакао да ће “Технички ремонт Братунац” на београдском сајму представити и пиштољ “РС 9”.

- Планирали смо до краја године МУП-у Српске испоручити и одређене количине тог пиштоља. Осим тога, “РС 9” биће испоручен и нашим клијентима у Африци и Њемачкој - рекао је Ристић и додао да израђују два модела тог пиштоља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана