Додик: Финансијска помоћ за нова запошљавања

Срна
Додик: Финансијска помоћ за нова запошљавања

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да ће институције Српске финансијски помоћи Фабрику обуће "Бема" да би до краја године било запослено још 500 радника.

"Власти Републике Српске раде у континуитету са пословном заједницом на подршци реалном сектору. Сигурно је да су за овакву врсту производње тренутно најбољи услови у Српској", рекао је новинарима Додик, на обиљежавању 10 година рада "Беме".

Он је оцијенио да је успјех "Беме" велики, јер огроман напор улажу радници и руководство. "Ова фабрика доказ је да је и у тешким условима могуће бити успјешан", нагласио је Додик.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је "Бема" успјешан привредни субјекат и да је Влада Српске задовољна што сарађује са оваквим предузећем.

"Овај привредни субјекат измирује све обавезе, а близу смо договора о подстицају за запошљавање нових радника. Сарадња са овом фабриком један је од приоритета Владе Српске", нагласила је Цвијановићева.

Директор "Беме" Маринко Умичевић рекао је да у овој фабрици тренутно ради 1. 350 радника.

"И у ово тешко вријеме измирујемо све обавезе. Жеља ми је да повисим плате нашим радницима, али нас у томе спречава царинска и монетарна политика која је у надлежности БиХ", истиче Умичевић.

Он вјерује да ће ова фабрика успјешно функционисати и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана