Добит Бокситa из Милића у 2016. години 2,2 милиона КМ

Срна
Добит Бокситa из Милића у 2016. години 2,2 милиона КМ

Милићи - Компанија "Боксит" из Милића у 2016. години добро је пословала са позитивним финансијским резултатом и оствареном укупном добити од 2.200.000 КМ, изјавио је данас предсједник Компаније Рајко Дукић.

Дукић је истакао да је добар резултат остварен упркос отежаним условима пословања у првој половини прошле године.

"У том периоду имали смо мање цијене, мање испоруке руде, великих проблема у сектору рударства, непогоде, клизишта и друго, тако да смо прво полугодиште лоше пословали, али смо ипак успјели да годину завршимо успјешно", рекао је Дукић новинарима у Милићима након редовне сједнице Скупштине акционара "Боксита".

У "Бокситу" планирају да у овој години повећају обим производње за 45 одсто.

Дукић је изразио увјерење да ће 2017. година, према пословним показатељима из првог квартала ове године, бити међу најуспјешнија у историји Компаније.

"Ми радимо одлично. Предвиђамо да ове године имамо повећање укупног прихода за 45 одсто и да значајно повећамо добит и инвестиције", навео је Дукић.

Он је додао да је "Боксит" од почетка године примио 125 нових радника, те да је у том периоду уложено око 2.000.000 КМ у набавку опреме, прије свега у секторима рударства и саобраћаја.

"Боксит" у Милићима реализује неколико важних инвестиционих подухвата као што је изградња пословне зграде "Дрина осигурања" и кружног тока на дијелу магистралног пута који пролази кроз градско подручје општине, а данас су "Бокситови" грађевинци почели и изградњу стамбене зграде са 40 станова и гаражама.

"Све те подухвате ми пројектујемо, а обезбјеђујемо и највећи дио грађевинског материјала с обзиром да га ми производимо", објаснио је Дукић.

Предсједник Компаније "Боксит" посебно је истакао сарадњу са предузећем "Алумина" из Зворника, као стратешким партнером милићке Компаније, коју је оцијенио као изразито добру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана