Добављаче из БиХ траже 52 компаније из Њемачке

Агенције
Добављаче из БиХ траже 52 компаније из Њемачке

Сарајево - Њемачка иницијатива за проналажење добављача у земљама западног Балкана биће одржана 6. јуна у Дортмунду.

Циљ пројекта је да се у оквиру једнодневног догађаја одабране компаније из Босне и Херцеговине и земаља западног Балкана састану с њемачким фирмама које траже добављаче робе и услуга из тражених дјелатности пословања. Заинтересоване њемачке компаније долазе претежно из металопрерађивачког сектора, добављачког сектора за аутоиндустрију, сектора прераде и производње материјала од пластике, као и електро и електронског сектора.

Једна од компанија које ће учествовати у разговорима је и “Сиеменс”, једна од најпознатијих њемачких и свјетских компанија која дјелује у разним областима. У овом конкретном случају, заинтересовани су за снабдјевача челичним завареним дијеловима (оквири, спремници итд.).

“Сиеменс” је једна од 52 њемачке компаније које кроз ову иницијативу траже партнере у БиХ и на западном Балкану.

Занимљива је компанија “Outotec”, која се бави технологијама за одрживо кориштење природних ресурса. Компанија запошљава 4.000 стручњака широм свијета и има годишње приходе од 1,1 милијарду евра.

Међу потенцијалним партнерима који се нуде бх. компанијама је и фирма “Wiloо”, која је глобални играч у области производње пумпи за воду, а чији су годишњи приходи 1,4 милијарде евра. Ова компаније је заинтересована за снабдјевача пластичним дијеловима.

Са њемачке стране стола сједиће и представници компаније “Minimax GmbH & Co. KG”, која такође има приходе од 1,4 милијарде евра. Ова фирма се бави заштитом индустријских постројења од пожара. Међу њемачким компанијама биће и један од водећих свјетских произвођача филтера “Манн+Хуммел”, чији су годишњи приходи око четири милијарде евра.

Једна од њемачких компанија које ће учествовати на разговорима је и “Hundac”, која запошљава 10.000 људи, а има приходе од 1,5 милијарди евра. Ова компанија се бави производњом хидрауличних система.

Фирма “Hettic Group” такође има годишње приходе око милијарду евра. Бави се производњом опреме за намјештај (шарафа, шарки итд.), а тражи снабдјевача металним и пластичним дијеловима. Око милијарду евра прихода годишње остварује и компанија BPW, која се бави производњом дијелова за осовине и приколице. Партнере тражи и компанија “Agilent Technologies”, која упошљава 14.000 радника и има годишње приходе од четири милијарде евра. Компанија се бави производњом лабораторијске опреме.

Ту су у бројне друге компаније чији годишњи приходи износе по неколико стотина милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана