Ђокић: Преговори са заводом Климов се приводе крају

Срна
Ђокић: Преговори са заводом Климов се приводе крају

Бањалука - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да се приводе крају преговори са руским ваздухопловним заводом "Климов" и компанијом у чијем саставу послује, како би се дефинисали сви детаљи уговора о пословно-техничкој сарадњи са бијељинским Ваздухопловним заводом "Орао".

"Увјерен сам да ћемо закључити тај уговор зато што је напор уложио и предсједник Републике Српске Милорад Додик и власт у области Санкт Петербурга, чиме је све ово подигнуто на највиши ниво привредног интереса између Српске и те руске области", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.


Он је подсјетио да је сада потребно обезбиједити око 20 милиона КМ да би се тај уговор и реализовао, те истакао да се разматрају све опције које стоје на располагању како би се обезбиједила та средства.

"Претпоставка је да се жОраож задужи код неке од комерцијалних банака у Српској. Мислим да би требало размотрити и могућност како Инвестиционо - развојна банка /ИРБ/ Српске може бити дио овог процеса, имајући у виду ограничења вриједности средстава које ИРБ може пласирати", навео је Ђокић.

Ђокић је нагласио да Српска неће дозволити да тај споразум не буде остварен, јер он носи са собом велику развоју перспективу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана