Цвијановић: Сједница скупштине акционара 2. септембра у Бањалуци

Глас Српске
Цвијановић: Сједница скупштине акционара 2. септембра у Бањалуци

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће наредна сједница скупштине акционара "Електропреноса БиХ" бити одржана 2. септембра у Бањалуци, наводећи да то предузеће има на располагању 280 милиона КМ за инвестиције.

Цвијановићева је истакла да је на данашњем састанку са премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем било ријечи о припремама за ту сједицу.

"жЕлектропреносж јесте компанија која има велики инвестициони потенцијал, а наравно да нам је у интересу да се инвестиције што брже реализују", изјавила је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да би акционари жељели да у тој компанији виде обнову мреже, нова запошљавања и ефикасније пословање у складу са надлежностима предузећа.

"Као ентитети водимо рачуна о томе шта су то политике компаније за коју знате да јој је рад одблокиран прошле године након много година и наравно да желимо да знамо шта су њени инвестициони планови", истакла је Цвијановићева.

Она је појаснила да новац предвиђен за инвестиције није исто што и акумулирана добит која се дијели између ентитета.

"Овдје је ријеч о новцу који је намијењен искључиво за инвестиције и нема дијељења између ентитета, али има присуства ентитета кроз учешће у власништву предузећа у омјеру 41,11 Република Српска и остало Федерација БиХ", рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила на ранији закључак да је нивелацију инвестиција немогуће радити годишње, због чега је одлучено да се то ради на трогодишњем нивоу.

"Компанија је јако стабилна и профитабилна са 1.300 радника и мислим да је то заиста моћно предузеће о чијој пословној политици треба да заједнички бринемо, а да то ови заједнички састанци и показују", истакла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана