Бинго званично преузео 24 објекта Interexа и 709 радника

klix.ba
Бинго званично преузео 24 објекта Interexа и 709 радника

Послије осам мјесеци преговора, Трговачки ланац Бинго из Тузле од данас је и званично преузео 24 објекта Interexа, члана француске групације Intermarche, те 709 радника.

Са нова 24 објекта Interexа и 132 досадашња објекта Бинга, домаћи трговачки ланац убудуће ће на простору цијеле Босне и Херцеговине имати 156 објеката и запошљаваће око 4.200 радника, преноси Кlix.

"Данас смо окончали процес аквизиције Interexа. Сретни смо што је једна велика групација из Француске у нама препознала стратешког партнера и што је увидјела како ће ми најбоље радити посао који су они радили у протеклих 14 година. Добродошлицу желим и свим радницима Interexа, који су од данас упосленици Бинга. Ово је велики дан и за домаће произвођаче, јер ће у овим објектима имати много боље позиције. Морамо дати пуну подршку домаћим произвођачима и бољем се надати", рекао је Сенад Џамбић, власник Друштва Бинго из Тузле.

Представник групације Intermache из Француске Пјер Ив Конан истакао је да је већ од упознавања са Сенадом Џамбићем и његовим тимом увидио да је ријеч о енергичним и подузетним људима.

"Задовољни смо јер објекте Interexа предајемо групацији која је успјешна и која има амбиције. Рачунам на вас", поручио је Ив Конан власнику Бинга Сенаду Џамбићу.

Службеница у Одјелу за односе са јавношћу Татјана Пауноски истакла је како је Бинго купио објекте од групације која је успјешно пословала и која је на здравим ногама.

"Никаквог спашавања овдје нема. Ми смо купили здраву фирму и свакако да морамо бити поносни на чињеницу што је босанскохерцеговачка компанија купила инострану. Такођер, демантујем све шпекулације који су минулих мјесеци изречене у вези продаје Бинга. Од тога нема ништа", рекла је Пауноски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана