Banjaluka postaje raj za šopingholičare

Dragana Orlović
Banjaluka postaje raj za šopingholičare

Banjaluka - Najveći tržni centar u Republici Srpskoj “Delta planet” sutra otvara svoja vrata u Banjaluci, a osim poznatih modnih brendova za sve ljubitelje šopinga, donijeće i mnoga nova radna mjesta i privući veliki broj turista.

Već mjesecima u gradu na Vrbasu s nestrpljenjem se očekuje ovaj šoping mol, koji će svojom ponudom obradovati i stanovnike ostalih dijelova Srpske. U žiži interesovanja nije samo zbog novih poznatih svjetskih modnih marki, već i zbog toga što će sa njegovim radom početi, kako tvrde stručnjaci, i nova era turizma. Privući će, kako tvrde, posjetioce iz regiona, ali i šire.

- Do sada su iz Banjaluke uvijek organizovane šoping ture u Zagreb, Beč ili Grac. Sada možemo očekivati veliki broj turista u Banjaluci, i to upravo zbog ovog tržnog centra. Tu će ostavljati svoj novac, jer je “Delta planet” pripremio bogate sadržaje - rekla je direktorica Turističke organizacije RS Nada Jovanović. Banjaluka će postati, kako ističe Jovanovićeva, regionalni šoping centar.

Kako najavljuju iz “Delta holdinga”, ovaj tržni centar u Banjaluci predstavlja novu planetu šopinga i zabave za sve generacije. Dodaju da će taj jedinstveni objekat svojom veličinom, ponudom i ambijentom privući kupce iz cijele banjalučke regije, a veliki broj modnih brendova će se prvi put pojaviti na tržištu Republike Srpske i BiH.

Osim švedske kompanije H&M, u “Delta planetu” će se, između ostalih, nalaziti i “Desigual”, “Inoma”, “Guess”, “Calvin Klein”, “Dexy Co”, XYZ, “Modiana”, “Plaza”, “Levi's”, “Orsay”, “Lindex”, “Ecco”, “Reserved”, “Tiffany”, “BS Fashion”, “Penti”, “Pertini Toy”, “Lacoste”, “Nicola's”, “Lee Cooper”, “Extreme Intimo”, “Springfield”, “U.S. Polo”, “Tomy Hilfinger”, “Tudors”, “Tom Tailor”, “Rellax”, “New Yorker” i “Fashion&Friends”.

Posjetiocima će biti na raspolaganju i bioskop površine 1.500 metara kvadratnih sa šest bioskopskih sala, banke, apoteke, supermarket, praonica za automobile, parking sa skoro 1.000 mjesta i dio sa restoranima.

Bogat program

Zagrijavanje pred otvaranje “Delta planeta” počinje sutra u 14 časova, i to koncertom Željka Joksimovića ispred šoping mola. Nakon jednočasovnog uživanja u njegovim pjesmama, svi posjetioci moći će šopingovati i učestvovati u bogatom zabavnom programu koji je pripremljen tokom cijelog vikenda. Očekuju ih različite akcije, popusti, pokloni, iznenađenja, nastupi jutjubera, Sambanse, koncert “Viva Vodža”. Najmlađi će moći da uživaju u posjeti mađioničara i radionici balona, a nastupiće i dječiji hor “Vrapčići”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana