Бањалучка пивара не помишља да напусти РС

М. Ми.
Бањалучка пивара не помишља да напусти РС

Бањалука - "Бањалучка пивара" је саопштила да неће мијењати мјесто пословања и да су нетачне тврдње да сједиште компаније пресељавају у ФБиХ.

Спекулације у појединим медијима и у јавности су се појавиле након што су на Бањалучкој берзи прометоване акције које су у посједу фонда "Алтима инвест", већинског власника "Бањалучке пиваре". "Глас Српске" је и тада објавио да је била ријеч само о преносу акција на другу фирму истог власника и да то неће проузроковати никакву промјену у пословању једине пиваре у Српској.

- "Бањалучка пивара" је отворено акционарско друштво које котира на берзи. Апсурдно је износити тврдње да се, након више од 140 година пословања, сједиште компаније пресељава у ФБиХ. Сједиште "Бањалучке пиваре" остаје у РС, гдје већ деценијама послујемо успјешно, гајећи узајамно повјерење с потрошачима и са становништвом. Контроверза која је створена у посљедњих неколико дана нам веома јасно показује колики је значај ове компаније за РС, што је и тачан разлог што никад не бисмо размотрили било какав корак пресељења сједишта компаније. Све ове године однос са заједницом заснивали смо на пријатељству и повјерењу и тако ћемо наставити - изјавио је генерални директор "Бањалучке пиваре" Николас Пени.

У "Бањалучкој пивари" истичу да настављају да испуњавају све обавезе према РС.

- Компанија је оријентисана на задовољавање потреба својих потрошача, због чега константно ради на усавршавању својих производа и подизању њиховог квалитета. Један од приоритета је стварање повољне пословне климе за више од 250 радника које запошљава и неколико стотина добављача са којима послује. Подржавајући више од 400 друштвено одговорних активности годишње, "Бањалучка пивара" поставља потребе локалне заједнице као један од приоритета пословања - истакли су у "Бањалучкој пивари".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана