BINIS u rukama CEMEX-a

Marina Čigoja
BINIS u rukama CEMEX-a

Banjaluka - Kompanija CEMEX upravljaće od 1. oktobra betonarom BINIS iz Banjaluke, čime će proširiti svoje poslovanje transportnim betonom, a kupcima će biti ponuđeni novi proizvodi i građevinska rješenja koja ovaj najveći proizvođač betona već nudi širom svijeta.

Predsjednik Uprave CEMEX-a Trpimir Renić i direktor BINIS-a Borko Radinković potpisali su juče ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između ove dvije kompanije. Ugovorom je predviđeno da CEMEX, sa sjedištem u Meksiku, preuzme upravljanje betonarom BINIS-a, a dvije kompanije će zajednički nastupati na banjalučkom tržištu transportnog betona. BINIS će, takođe, nastaviti sa proizvodnjom i plasmanom betonskih prefabrikata, poput opločnika, šahtova, blokova, cijevi, kanalica i ostalog, čime se očekuje jačanje obje kompanije na tržištu.

- Ovim aranžmanom, uz BINIS-ovu dugogodišnju lidersku poziciju na tržištu Banjaluke i okoline, te prepoznatljiv kvalitet našeg "splitskog" cementa, kupci betona u Banjaluci dobijaju za partnera globalnog lidera u segmentu gotovog betona, usmjerenog na visokokvalitetna, inovativna, održiva, ali i konkurentna rješenja - kazao je Renić i dodao da je uvjeren da će biti najuspješniji i najkonkurentniji ponuđač betona i građevinskih rješenja u Banjaluci.

Radinković je istakao da je potpisivanje ugovora rezultat dugogodišnje saradnje dvije kompanije i dodao da odluka da se ide u zajedničku proizvodnju podrazumijeva i povećanje prodaje.

- Nadamo se da će proizvodnja i plasman biti uspješni s obzirom na to da se radi o najkvalitetnijem cementu na prostorima bivše Jugoslavije i našoj tradiciji u proizvodnji betona - istakao je Radinković i dodao da ugovor podrazumijeva povećanje prodaje i da bi bili zadovoljni sa rastom od 30 odsto.

Nova betonara u CEMEX-ovoj mreži isporučivaće beton na području regije Banjaluka. CEMEX-ov cement prisutan je na tržištu BiH već decenijama i na ovom području kompanija trenutno posluje sa šest terminala.

Proizvodnja

CEMEX je vodeći globalni proizvođač građevinskog materijala, koji nudi visokokvalitetne proizvode i usluge klijentima i zajednicama širom Evrope, Amerike, Bliskog istoka i Azije. Kroz svoju poslovnu mrežu proizvodi, distribuira i prodaje cement, beton, agregat i vezane građevinske materijale u više od 50 zemalja svijeta, te broji gotovo 44.000 zaposlenih širom svijeta. Sa 1.784 betonare kojima upravlja, CEMEX je vodeći proizvođač betona na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana