БИНИС у рукама CEMEX-а

Марина Чигоја
БИНИС у рукама CEMEX-а

Бањалука - Компанија CEMEX управљаће од 1. октобра бетонаром БИНИС из Бањалуке, чиме ће проширити своје пословање транспортним бетоном, а купцима ће бити понуђени нови производи и грађевинска рјешења која овај највећи произвођач бетона већ нуди широм свијета.

Предсједник Управе CEMEX-а Трпимир Ренић и директор БИНИС-а Борко Радинковић потписали су јуче уговор о пословно-техничкој сарадњи између ове двије компаније. Уговором је предвиђено да CEMEX, са сједиштем у Мексику, преузме управљање бетонаром БИНИС-а, а двије компаније ће заједнички наступати на бањалучком тржишту транспортног бетона. БИНИС ће, такође, наставити са производњом и пласманом бетонских префабриката, попут оплочника, шахтова, блокова, цијеви, каналица и осталог, чиме се очекује јачање обје компаније на тржишту.

- Овим аранжманом, уз БИНИС-ову дугогодишњу лидерску позицију на тржишту Бањалуке и околине, те препознатљив квалитет нашег "сплитског" цемента, купци бетона у Бањалуци добијају за партнера глобалног лидера у сегменту готовог бетона, усмјереног на висококвалитетна, иновативна, одржива, али и конкурентна рјешења - казао је Ренић и додао да је увјерен да ће бити најуспјешнији и најконкурентнији понуђач бетона и грађевинских рјешења у Бањалуци.

Радинковић је истакао да је потписивање уговора резултат дугогодишње сарадње двије компаније и додао да одлука да се иде у заједничку производњу подразумијева и повећање продаје.

- Надамо се да ће производња и пласман бити успјешни с обзиром на то да се ради о најквалитетнијем цементу на просторима бивше Југославије и нашој традицији у производњи бетона - истакао је Радинковић и додао да уговор подразумијева повећање продаје и да би били задовољни са растом од 30 одсто.

Нова бетонара у CEMEX-овој мрежи испоручиваће бетон на подручју регије Бањалука. CEMEX-ов цемент присутан је на тржишту БиХ већ деценијама и на овом подручју компанија тренутно послује са шест терминала.

Производња

CEMEX је водећи глобални произвођач грађевинског материјала, који нуди висококвалитетне производе и услуге клијентима и заједницама широм Европе, Америке, Блиског истока и Азије. Кроз своју пословну мрежу производи, дистрибуира и продаје цемент, бетон, агрегат и везане грађевинске материјале у више од 50 земаља свијета, те броји готово 44.000 запослених широм свијета. Са 1.784 бетонаре којима управља, CEMEX је водећи произвођач бетона на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана