Арселор Митал Приједор користио трансферне цијене

Capital.ba
Арселор Митал Приједор користио трансферне цијене

Бањалука - Пореска управа РС у поновљеној опсежној контроли дефинитивно је утврдила постојање трансферних цијена у "Арселор Миталу Приједор" чиме је буџет РС оштећен за десетине милиона КМ, потврдила је директорица Пореске управе Зора Видовић истичући да ће резултати пореске истраге ускоро бити познати.

Она је рекла да је нова контрола потврдила да су приликом прве били у праву.

- Трансферне цијене апсолутно постоје. Нисмо проширили период контролисања у односу на први извјештај. Радимо на рјешењу које је суд вратио у поновни поступак, а онда ћемо контролисати и период од 2015. до сада - каже Видовићева.

Она је додала да је суду у случају прве контроле, која је обухватила период од 2010. до 2015. године, било спорно неколико процедуралних разлога и да агенција "ЦРУ консалтинг" из Лондона није овлашћена да ради контролу трансферних цијена.

- Примједба суда ми није јасна, али ћемо направити корекције које тражи суд и додати још извора информација које имамо. И наша прва анализа апсолутно је валидна и заснива се на чињеницама - истакла је Видовићева.

Директор "Арселор Митала Приједор" Младен Јелача рекао је да није добио никакав документ од Пореске управе и да порезници код њих нису ушли већ годину.

Пореска управа је прошле године утврдила да "Арселор Митал Приједор" продаје руду Жељезари у Зеници са којом дијели истог власника по нижим цијенама од тржишних и на тај начин, осим утаје пореза, умањује и добит предузећа у којем РС има 49 одсто власништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана