Сјајни музичари и енергични наступи “запалили” публику на Тјентишту

Анита Јанковић-Речевић
Сјајни музичари и енергични наступи “запалили” публику на Тјентишту

Фестивалска атмосфера, прекрасни амбијент Тјентишта и “Нектар ОК фест”, који је одржан претходног викенда, измамили су многобројним посјетиоцима осмијех на лице јер позитивне енергије и сјајне музике није недостајало.

Добра атмосфера и прегршт позитивних људи јуче су, трећег дана фестивала, растјерали тамне облаке, а за расплесану публику на “Сенсатион ОК” стејџу требало је да се побрину  “Ритам Нереда” и “Ортодокс Келтс”, док су на “Ј⌂гермеистер маин” стејџу били резервисани наступи “Елементала”, С.А.Р.С.-а и “Рудиментала”.

Сјајне забаве није недостајало ни претходних вечери када су енергичним наступима популарни музичари атмосферу довели до усијања.

У суботу, другог дана фестивала, на “Сенсатион ОК” стејџу наступио је “Обојени Програм” и “Атхеист Рап”, који су цијели камп дигли на ноге, показавши шта је то добра свирка.

- Природа на Тјентишту је дивна и свака част кад може да се организује нешто на оваквом мјесту. Одушевљен сам, иако смо већ наступали на “ОК фесту”. Овдје је толико лијепо да нисмо могли да одолимо а да не дођемо и ове године - рекли су чланови “Атхеист Репа”.

Након добрих наступа у кампу услиједио је спектакл на “Ј⌂гермеистер маин” стејџу, гдје су се за добру атмосферу првобитно побринули “Џинкси” и “Лету штуке”.

- Нисам никад била овдје и не бих дошла да нисмо учесници овог предивног фестивала. Ово стварно изгледа феноменално. Чујем да је овдје публика дошла са свих страна свијета, усред смо ничега, има нас много и ово је један посебан догађај - рекла је Јадранка Иваниш Џаџа, пјевачица бенда “Џинкс”.

Послије њих, на бини су, пуни енергије и емоција, изашли “Лету штуке”, који су стиховима Дине Шарана публику бацили у транс.

На крају, као круна доброг дана и сјајних извођача, дошао је и Џибони, који је низао хитове попут “Људи, звири и бештимје”, “Чиним праву ствар” и “Не одустајем”, а које је публика пјевала у даху.

- Људи. Најдражи су ми људи овдје на Тјентишту. Све је добронамјерно, чак и фамилијарно, то ми се заиста свиђа - кратко и емотивно је прокоментарисао Џибо.

У петак, првог дана фестивала, од раних јутарњих часова па све до касно у ноћ пристизали су посјетиоци, а посјећеност кампа и ове године је премашила сва очекивања.

Тако су публику првог фестивалског дана запалили “Хладно пиво”, Кирил и “Stereo MC, као и наступи Лаке и бенда “Земља грува”, који су донијели жар и расплесали и загријали цијели камп.

На “Jegermaister main” стејџу извођењем хитова “Питала си ме”, “Није све тако сиво”, “Не волим те”, бенд “Хладно пиво” је направио атмосферу за памћење.

- Јако је лијепо људе подсјетити да је на овом историјском мјесту прије 75 година горјела једна од најкључнијих битака у овом дијелу Европе. Поготово сад у овим новим трендовима кад покушавају писати нову историју. Мислим да младе треба подсјетити да је ово битна локација на којој се одиграла Битка на Сутјесци и драго ми је да смо ту - подијелио је своје утиске након сјајног концерта Миле Кекин.

Публика је, како то обично и бива, “Хладно пиво” позивала на бис, а Кекин је у свом стилу рекао да је увијек добро да их публика не пушта са бине него да оду прије него што се концерт заврши, јер су свашта доживјели у 30 година каријере.

Након “Хладног пива” наступио је Кирил, са којим је премијерно овај пут био Д Лион, а одушевљење публике је показало да је ово појачање прави избор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана