Синови Арете Френклин не прихватају тестамент

Агенције
Синови Арете Френклин не прихватају тестамент
Синови Арете Френклин не прихватају тестамент

Три руком писана тестамента пронађена су у кући Арете Френклин у предграђу Детроита, мјесецима послије смрти краљице соула, укључујући и један који је откривен под јастуцима у дневној соби, изјавио је њен адвокат Дејвид Бенет.

Бенет је рекао да су тестаменти подијељени четворици синова пјевачице или њиховим адвокатима, али да није постигнут договор о томе да ли се неки сматра пуноважним.

Синови Френклинове  Тед, Кихалф, Кларенс и Едвард нису сагласни са пронађеним тестаментима, те је наведено да двојица синова уопште не прихватају документ.

Поједини дијелови једног од тестамената су изузетно тешки за дешифровање, а на четири странице су ријечи и реченице исписане на маргинама.

Арета Френклин имала је 76 година када је прошлог августа умрла од рака панкреаса. Адвокати и чланови породице су тада изјавили да нема тестамента, али су три руком писане верзије откривене раније овог мјесеца.

Два тестамента из 2010. године откривена су у закључаном ормарићу славне пјевачице, након што је кључ пронађен.

- Верзија из 2014. године написана је у спиралној биљежници, која је нађена под јастуцима - рекао је Бенет.

Бенет, који је више од 40 година био адвокат Арете Френклин, објавио је тестаменте јавности недавно, те судији, који је био надлежан за случај, рекао да није сигуран да ли су тестаменти пуноважни по закону државе Мичиген.

Рочиште је заказано за 12. јун.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана