Роберт де Ниро: Мој живот са геј оцем

Агенције
Роберт де Ниро: Мој живот са геј оцем

Чувени холивудски глумац Роберт де Ниро отворио је душу и за магазин "Аут" говорио о свом покојном оцу о коме је снимио и документарни филм.

Иако је најпознатији по улогама гангстера, полицајаца, боксера и шефова мафијаша, Роберт де Ниро ретко говори о свом породичном животу. Ипак, пред премијеру документарца о свом оцу "Remembering The Artist Robert De Niro Sr. ", која је заказана за јун на телевизији ХБО, оскаровац је дао и један изузетно искрен интервју за магазин"Аут", који је пренео и Холивуд рипортер.

Глумац је оца, који је преминуо од рака плућа прије 20 година, описао као великог умјетника, збуњеног поводом своје сексуалне оријентације. Наиме, Роберт старији је њега и његову мајку напустио јер није више могао да живи у лажи, када је признао себи да воли мушкарце.

"Да, вјероватно је био у конфликту сам са собом, посебно када узмемо у обзир то која је то генерација била. Као мали нисам био превише свјестан тога. Волио бих да смо о томе причали много више. Моја мајка генерално није много причала, а мене у тим годинама то није ни занимало", каже он.

Признајући да га та тема чини врло емотивним, седамдесетогодишњи глумац је рекао: "Нисмо били отац и син који су играли заједно кошарку. Али имали смо неку специјалну везу. Нисам много времена проводио с њим, јер се моја мајка развела. Ипак, као што кажем у документарцу, увијек сам се бринуо о њему. Обожавао ме је, као што и ја обожавам своју дјецу."

Роберт де Ниро је причу о свом покојном оцу испричао захваљујући читању његових дневника, које још није стигао све да прочита. Када су га упитали да ли је овим филмом одао признање оцу, он је рекао да му је то била обавеза.

"Желим да моја дјеца застану на тренутак и схвате да неке ствари мораш урадити сада умјесто касније, јер касније може бити 20 година од данас – а онда је много касно", закључио је легендарни глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана