Преминуо Линдзи Кемп, сарадник Дејвида Боувија

Глас Српске
  Преминуо Линдзи Кемп, сарадник Дејвида Боувија
Преминуо Линдзи Кемп, сарадник Дејвида Боувија

Утицајни британски играч, кореограф и пантомимичар Линдзи Кемп, који је током каријере сарађивао са музичарима као што су Дејвид Боуви и Кејт Буш, умро је у 81. години. Кемп је преминуо изненада у петак увече у Италији, гдје је живио.

Редитељка Ненди Пинто-Душински, која снима документарац "Посљедњи плес Линдзија Кемпа", рекла је да је он умро изненада послије "савршеног дана" вјежбања са својим студентима.

- Веома ми је жао што вас обавјештавам да је Линдзи преминуо... Био је много срећан и то се догодило изненада - написала је она на "Фејсбук" страни тог документарца. Италијанска агенција Анса је јавила да је Кемп преминуо у свом дому у Ливорну.

Кемп је 1979. године напустио Британију и преселио се у Шпанију, а потом је отишао у Италију.

Познат је по наступима у упадљивим костимима и бијелим лицем. Кемп је радио кореографију и наступао током концерата Дејвида Боувија "Зиги стардаст" 1972. године у Лондону. Боувија је упознао 1966. године послије наступа у "Ковент гардену", када је пјевач имао тек 19 година.

- То је била љубав на први поглед -, говорио је Кемп.

Кемп је рођен 1938. године и одрастао у сиромаштву у Саут Шилдсу, на сјевероисточној обали Енглеске. Одмалена га је привлачио плес.

- Схватио сам да желим да играм прије него што сам било шта друго схватио. Рођен сам да играм. За мене, играње је увијек била пречица ка срећи - казао је једном приликом Кемп.

Одгојила га је мајка Мери пошто му је отац, морепловац, погинуо на мору. Сестра му је умрла са пет година од посљедица менингитиса прије него што је рођен.+++

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана