Невена Божовић у финалу Евросонга VIDEO

Танјуг
Невена Божовић у финалу Евросонга VIDEO

Представница Србије на овогодишњем Евросонгу у Тел Авиву Невена Божовић пласирала се синоћ у финале тог такмичења, које се одржава у Тел Авиву.

Божовић је на 64. “Пјесми Евровизије” наступила под редним бројем девет на првој полуфиналној вечери, а публика је представницу Србије наградила великим аплаузом послије извођења пјесме “Круна”, коју је сама написала.

Од 17 земаља које су наступиле синоћ, њих 10 је ушло у финале, које ће бити одржано 18. маја.

Поред Србије, у финале су се пласирале Грчка, Белорусија, Кипар, Естонија, Чешка, Аустралија, Исланд, Сан Марино и Словенија.

Такмичење је отворила представница Израела Нета Барзилај са пјесмом “Играчка”, са којом је побједила на прошлогодишњем Евросонгу, а затворила израелска пјевачица и једна од најпознатијих трансексуалних јавних личности на свијету Дана Интернашнал.

Пласман у финале обезбједиће по десет држава, које у два полуфинала освоје највећи број гласова.

Њима ће се у суботу прикључити и представници такозване “велике петорке”, коју чине Британија, Шпанија, Њемачка, Италија и Француска, као и Израел, који има директан пролазак у финале као земља домаћин.

Током прве полуфиналне вечери публика је могла да чује нумере извођача, који представљају двије чланице “велике петорке” - Шпанију, Француску и домаћина Израел.

Овогодишњи, 64. “Евросонг” одржава се под слоганом Усуди се да сањаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана