Давор Гобац, фронтмен “Психомодо попа”, за “Глас Српске”: Нашој сцени недостаје прави рокенрол

Данко Кузмановић
Давор Гобац, фронтмен “Психомодо попа”, за “Глас Српске”: Нашој сцени недостаје прави рокенрол

Прави рокенрол пун енергије и бунта, који су некад красили ову музику, недостаје нашој сцени, али то не значи да и данас нема добрих бендова.

Казао је ово у разговору за “Глас Српске” фронтмен бенда “Психомодо поп” Давор Гобац, који ће наступити у суботу, у оквиру догађаја “Нектар пулс фестивала” на Козари.

ГЛАС: Иза Вас је 36 година успјешне каријере кроз коју сте остали своји и досљедни свом музичком изразу. Опишите у неколико реченица тих скоро четири деценије “Психомодо попа”.

ГОБАЦ: Тешко је описати у неколико реченица тих 36 година рокенрола који смо проживјели. Свакако бих рекао да је то био лијеп пут, одсвирали смо много концерата, снимили, ево већ, 11 студијских албума, неколико и лајв албума, и не бих тај пут мијењао, мислим да је био одличан.

ГЛАС: Пратите ли домаћу рок сцену? Можете ли навести неке младе бендове које радо слушате, или с којима бисте жељели да сарађујете?

ГОБАЦ: Не пратим домаћи рокенрол, али не знам ни с ким бих волио сарађивати. Нисам толико упућен у данашњу сцену. Данашња сцена и све што ваља је углавном андерграунд. Ти бендови нису толико присутни у медијима.

ГЛАС: Шта један бенд треба да уради да премости јаз између бине и публике?

ГОБАЦ: Бенд, прије свега, треба урадити то да напише добре пјесме које ће публика вољети, само тако ће премостити тај јаз између публике и бине.

ГЛАС: Стално потврђујете свој статус прворазредне концертне атракције. Из чега црпите инспирацију за наступе уживо и да ли сте с временом мијењали музичке узоре?

ГОБАЦ: Ми волимо свирати лајв, наше пјесме су веселе и брзе и то нас стално изнова инспирише. Нисмо нешто мијењали узоре. Нама су узори цијела рокенрол сцена. Ми смо свашта вољели и слушали, али, наравно, увијек смо остали дјеца панк-рока. Та смо генерација.

ГЛАС: На шта сте најпоноснији у досадашњим годинама бенда?

ГОБАЦ: Најпоноснији смо на то што још можемо брзо и жестоко одсвирати двочасовни рок концерт.

ГЛАС: Шта вас више забавља, наступи или стварање нових пјесама?

ГОБАЦ: Искрено, не знам шта ме више од чега забавља. И једно и друго има својих дражи, иако се бенд најбоље може осјетити уживо.

ГЛАС: Како вам се допадају идеја и амбијент у којем се одвија “Нектар пулс фестивал” и шта публика може да очекује?

ГОБАЦ: Увијек је лијепо свирати рокенрол у природи. Мислим да ће то тако бити и овога пута.

ГЛАС:  Хоћете ли се више концентрисати на старије пјесме или оне новијег датума?

ГОБАЦ: Направићемо један пресјек кроз старије пјесме, али свираћемо и ове новије синглове, које смо издали посљедњих година.

Будући планови

ГЛАС: Какви су будући планови “Психомодо попа”?

ГОБАЦ: Оно што планирамо јесте да издамо плочу, односно диск, у десетом мјесецу и онда ћемо радити промоције, а цијело љето, до тада, свираћемо концерте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана