Није комета, није астероид, већ дио ванземаљског свемирског брода” VIDEO

Срна
Није комета, није астероид, већ дио ванземаљског свемирског брода” VIDEO

Упркос снажном противљењу научне заједнице, астрофизичар и космолог Ави Лоеб, шеф Одјељења за астрономију на Универзитету Харвард, наставља да заступа теорију да је свемирски објекат назван Оумуамуа, који се налази у међузвезданом простору, и пролази кроз Сунчев систем Земље, дио свемирског брода ванземаљаца.

Он тврди да су остали астрономи изгубили своју “дјечачку радозналост” и да су превише уплашени од могућности да нису у праву.

У интервјуу, који је недавно дао за Чикаго трибјун, Ави Лоеб је саопштио да ради на једначини која ће доказати да је необичан међузвијездани објекат - Оумуамуа, који се тренутно креће орбитом Јупитера, заиста дио ванземаљског свемирског брода. Он не сматра да је Оумуамуа комета или астероид, као што његове колеге претпостављају, већ да је “лагано једро које је некада покретало напредан технолошки уређај”. Лоеб истиче да се међузвјезани објекат креће превише брзо за једну инертну стијену, као да га нешто гура отпозади.

Астроном са Харварда одбацује могућност да је у питању комета, будући да објекат нема ништа што подсјећа на реп комете. Лоеб вјерује да је у питању “километар дугачко и један милиметар танко и лагано облоидно једро”, које је толико лако да је у стању да “ухвати” сунчеве зраке и да их искористи као погон за кретање кроз свемир. Овакви ставови угледног астронома Авија Лоеба о свемирском објекту Оумуамуа наилазе на жестоке критике његових колега, који га оптужују за сензационализам и објављивање теорија у које ни сам не вјерује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана