Facebook ће омогућити администраторима група да наплаћују чланарине

N1
Facebook ће омогућити администраторима група да наплаћују чланарине
Facebook ће омогућити администраторима група да наплаћују чланарине

Популарна друштвена мрежа уводи новост која би могла изазвати буру међу корисницима и напуштање Facebookа.

Facebook је најавио почетак пилот пројекта који за циљ има почети наплаћивати чланство у Facebook групама.

Као разлог промјене своје досадашње политике базиране на бесплатној услузи наводе жељу да пруже потпору администраторима група који својим трудом и свакодневним ангажманом доприносе квалитети и разноликости друштва.

“Потакнути упитима појединих админа Facebook група, одлучили смо да је дошло вријеме да им пружимо подршку како би свој квалитетан рад могли наставити у финанцијски сигурнијем окружењу”, стоји у службеној изјави Facebookа.

Пилот пројект који започиње данас, биће имплементиран на неколико Facebook група чији ће корисници добити обавијест да за даљњу партиципацију у групи требају платити чланарину.

Према јавно доступним информацијама, мјесечну цијену кориштења својих платформи ће одређивати сами администратори, а оне ће се кретати у распону од 4,99 до 29,99 америчких долара. Претплата ће моћи бити извршена на једноставан начин – уплатом траженог износа путем Facebook апликације на иОС и Андроид телефонима.

“Сматрамо да ће мјера која је подузета да се администраторима омогући зарада за њихов ангажман одржавања група у коначници допринијети и развоју дигиталне заједнице”, стоји у саопштењу, преноси Н1.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана