Озил више неће играти за репрезентацију

Срна
Озил више неће играти за репрезентацију

Берлин - Њемачки репрезентативац турског поријекла Месут Озил објавио је данас да више неће играти за репрезентацију и оштро критиковао Фудбалски савез Њемачке.

Озил /29/ је био дио репрезентације Њемачке која је испала са Свјетског првенства у Русији у групној фази такмичења и нашао се на удару критика због лоше форме, али и састанка са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом.

“За мене фотографисање са предсједником Ердоганом није било због политике или избора, већ из поштовања према највишој функцији у земљи из које је моја породица. Мој посао је да будем фудбалер, а не политичар и наш састанак није значио прихватање никакве политике”, рекао је Озил.

Он каже да више не жели да носи дрес репрезентације због понашања људи из Фудбалског савеза Њемачке и других према њему.

“Осјећам се нежељеним и мислим да је заборављено оно што сам постигао од моје прве међународне утакмице 2009. године. Људи са расно-дискриманторском прошлости не треба да раде у највећем фудбалском савезу на свијету у којем су играчи са двојним држављанством”, рекао је Озил.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана