Новаку трилер са Симоном!

Б92
Новаку трилер са Симоном!

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић победио је Жила Симона послије пет сетова, у драматичном мечу четвртог кола Аустралијан опена.

Ђоковић је одиграо један од најлошијих мечева посљедњих година, два пута је губио вођство у сетовима, али је на крају славио резултатом 6:3, 6:7 (1-7), 6:4, 4:6, 6:3.

Новак је за више од четири и по сата борбе на Род Лејвер арени вјероватно оборио негативни лични рекорд јер је забиљежио округло 100 неизнуђених грешака, уз катастрофалну реализацију брејк шанси 6/25.

Осим тога, уписао је 62 винера од којих је девет било сервисом, док је Симон такође био у 'дебелом' минусу, али је мање грешио – 32:68.

Србин се на тај начин пласирао у 27. узастопно Грен слем четвртфинале у којем ће играти против Кеија Нишикорија, који је поприлично лако елиминисао Жо-Вилфреда Цонгу у три сета.

Ђоковић је боље отворио меч и први направио брејк за 3:1, али је експресно стигао одговор противника. Ипак, поново му је одузео сервис у финишу и дошао до првог сета. Најава онога што нас очекује у слиједећа три и по сата стигла је у другом дјелу игре.

Петоструки шампион Ози опена константно је нападао, био агресиван, али је пропустио 11 брејк шанси у том периоду. У трећем гему није реализовао три, у деветом чак шест, а два гема касније још две. Отишло се у тај брејк у којем је бекхенд потпуно стао, али је и Новак очајно бирао ударце. Три пута је покушавао дроп шотом, иако није изградио поен – сва три су завршила у мрежи и Симон је тај дио добио са 1:7.

Слична ситуација као у првом, поновила се у трећем сету – рани брејк Ђоковића и вођство од 3:0, а онда очајан гем и пад. Ипак, још једном је у финишу имао више концетрације и добио тај сет.

Ако је трећи сет био исти као први, онда је четврти био исти као други. Овога пута нису реализоване четири прилике да се Жилу одузме сервис, а казна је стигла баш када не треба – у деветом гему. Стрпљиво је Француз чекао своју шансу, дочекао је и грешкама противника изједначио на 2-2.

Новак је у одлучујућем сету кренуо фуриозно и за двадесетак минута повео са 5:1. Као и много пута током овог меча догодио се нови пад – Симон је вратио један брејк, потом спасао двије меч лопте и на 5:3 пребацио притисак на Новака. Ипак, четири сигурна сервиса била су довољна да се преживи најтежи меч у посљедњих неколико мјесеци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана