Новак: Изненади сам сам себе

B92
Новак: Изненади сам сам себе

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, причао је послије освојене титуле на Вимблдону са новинарима о многим стварима.

Шампион престижног турнира подсјетио се тешког пута који је прошао како би поново дошао у ситуацију да освоји Гренд слем.

Било је ово дугачко путовање када погледамо ту повреду лакта која ме је одвојила од терена на шест месеци. Када сам се вратио игрању, на Аустралијан опетну и даље сам играо под болом. Било је неизбежно да будем оперисан, а чак и тада сам желео да то све избегнем. Била је то прва, али и надам се последња операција”, рекао је Новак послије побједе, а потом је и наставио:

После тога сам се добро опорављао. Можда помало брзо. Вратио сам се на терен пребрзо и нисам био спреман да се такмичим. Индијан Велс и Мајами нису били сјајни. Било ми је потребно неколико месеци да вратим самопоуздање, вратио сам се почецима, ударао много лоптицу на тренингу, а све како би се поново осећао комфорно на терену и играо на највећем нивоу”.

Нисам могао да одабарем бољи турнир у тенису да направим овакав повратак. Вимблдон је увек био посебан турнир за мене и вероватно многе играче. Увек сам сањао да ћу освојити овај турнир. Када се то десило 2011. године постао сам број један на свету и сви моји снови су се остварили. Заиста је веома тешко поредити титулу ове године са претходне три. Али када бих морао да бирам то би вероватно било ово финале, пошто је мој син био на свечаној церемонији, што је додатно посебно”, казао је српски тенисер.

Новинари су покушали да насмију Новака, пошто су га питали да ли ће пола новчане награде (1.125.000) дати хирургу и тиму љекара који су му помогли око цијелог процеса.

Да, био је ту (хирург). Видео сам га јуче и данас пре меча. Наравно да сам му захвалан и његовом тиму на сјајном послу. Пола новца? То је мало вероватно. Можда нешто друго, видећемо”, рекао је Новак.

Ђоковић је био искрен с новинарима и рекао им да није очекивао да ће се овако брзо вратити у топ форму.

Нисам очекивао да ћу се у топ форму вратити овде на Вимблдону. Да сте ме ово питали после Ролан Гароса, вероватно бих сумњао у тако нешто. С друге стране увек сам веровао у себе и квалитет који поседујем”.

Новак, који ће од понедјељка бити десети играч свијета, причао је и о томе колико је за њега важан био дуел са Надалом у полуфиналу.

Нисам играо најбоље у одлучујућим тренуцима. То је нешто што ми је недостајало… Такмичарски мечеви са противником у великим дуелима у завршницама турнира. Играње против Надала у полуфиналу био је највећи тест који сам имао. Због тога сам потрошио много енергије да победим у том мечу зато што сам знао колико ће ми значити за самопоуздање”, истакао је Новак.

Српски тенисер једва чека сезону на бетону.

Не могу да видим будућност и шта ће се десити, али волим да играм на бетону. УС опен увек је био успешан турнир за мене. Нисам играо прошле године због повреде и једва чекам да одем у Њујорк, играм мој најбољи тенис и видим где ће ме то одвући”.

Ђоковић истакао је шта његово путовање чини посебнијим.

Било је неколико момената када сам био фрустриран и питао сам се да ли могу поново да играм на жељеном нивоу. Али то моје путовање ћини још посебнији”, казао је Новак.

Новака је по први пут гледао његови син Стефан.

Никада није био у боксу и гледао тениски меч. Надао сам се да Вимблдон може бити тај турнир, зато што је он (Стефан) довољно велик. Постоје посебна правила и морамо да их поштујемо. Он има испод пет година, а деци испод толико година није дозвољено да буд уна турниру. Роџерова деца су чини ми се била на церемонији пре неколико година и онда сам је надао да ће моћи и Стефан такође”, закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана