Надал поново краљ Рима, Ђоковић посустао

B92
Надал поново краљ Рима, Ђоковић посустао

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић није успио да веже титуле у Мадриду и Риму. У финалу на Форо Италику поражен је од Рафаела Надала, 6:0, 4:6, 6:1.

Нико у историји тениса није одиграо више званичних међусобних мечева од њих двојице, ово им је био 54. окршај, а Ђоковић послије овог пораза у побједама води са 28:26.

Такође, ово им је било девето одмјеравање снага на Форо Италику, Надал у побједама води са 5:3. Такође, ово је било њихово пето финале у Риму, скор је 3:2 за Шпанца.

Рафа до доласка у Рим није имао титулу ове сезоне. Коначно је и то успио да уради, играо је заиста одлично цијеле недјеље у главном граду Италије тако да ће му овај пехар свакако много значити.

Шпанцу је то рекордна, 34. мастерс титула и 81. у професионалној каријери. Успио је да понови успиех из прошле године, али Новак ће повећати разлику с обзиром на то да је ове сезоне у Риму освојио више поена него прошле године.

 

Био је то меч у којем смо видјели расположеног шпанског тенисера, у његовом препознатљивом, “шљакашком” елементу и с друге стране прилично исцијеђеног Ђоковића, који није желио да се жали на умор, али је било евидентно да су му два меча са Аргентинцима у четвртфиналу и полуфиналу, Дел Потром и Шварцманом, одузели велики дио енергије.

Како год било, Рафа је искористио прилику да дође до велике побједе у генералној проби пред Ролан Гарос који почиње 26. маја, али и Новак има доста тога позитивног што ће понијети са собом у Париз гдје многи очекују њихов нови велики окршај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана