На тржишту много добрих а слободних фудбалера: Шанса за улов по рецепту Јувентуса

Иван Драгичевић
На тржишту много добрих а слободних фудбалера: Шанса за улов по рецепту Јувентуса

БАЊАЛУКА - Трансфер пијаца почела је бурно, али само у Мадриду гдје је Реал за неколико дана потрошио више од 300 милиона евра.

Тек што су Мадриђани представили Луку Јовића стигао је и Еден Азар, а потом и Ферлан Менди, Родриго и Едер Милитао. И комшијски Атлетико није штедио новац, “јорганџије” су оборили клупски рекорд куповином младог фудбалера Бенфике Жоаа Феликса за 120 милиона евра. Док највећи клубови троше немилице, већ годинама је најлукавији Јувентус који сваке сезоне покупи неку “велику рибу” без потрошеног евра. Иако се помиње да би могли одријешити кесу за Пола Погбу, не би било изненађење да потпишу и неког од најатрактивнијих слободних агената са наше листе.

Марио Балотели

Италијански нападач најближи је повратку у Серију А. Неколико клубова је показало интересовање за њега, а најозбиљнија је Парма, мада је готово немогуће очекивати да видимо “Супер Марија” у дресу “мљекаџија”. Четири сезоне на Азурној обали, три у Ници и посљедња у Марсеју, биле су солидне за контроверзног фудбалера који већ има 30 година. Његови финансијски захтјеви су високи, а клубови би могли да буду издашнији на плати кад већ нема обештећења.

Франк Рибери

Бајерн се опростио од два играча на којима се заснивао минхенски клуб посљедњих година. Франк Рибери и Арјен Робен, или како зову овај тандем Робери, завршио је са баварским гигантом. И један и други броје понуде из источног свијета. Јасно је да су њихове најбоље године прошле, али два мајстора могу још да допринесу. ПСВ се посљедњи јавио за Робена. Управо је из Ајндховена овај вихорни фудбалер отишао у Челзи. За Француза, који има 36 година и неколико повреда иза себе, будућност још није ријешена. Ни сам није сигуран шта даље, јасно је само да неће у Аустралију одакле је имао понуду.

Адријан Рабио

Француски дефанзивни везни фудбалер, један од најбољих на својој позицији у Европи, одлази из ПСЖ-а. Рабио је жељан нових изазова, некако је било логично да га покупи Јувентус, али се то није десило. Јуве је овог љета пикирао Арона Рамзија који долази из Арсенала без обештећења. Рабио има тек 24 године и велико искуство у Паризу. Уговор му истиче у јулу и тренутно је Манчестер јунајтед први фаворит за његов потпис, али само ако “ђаволи” продају Пола Погбу.

Дијего Годин

Нема одмора за Дијега Година. Емотивно тежак растанак са Атлетиком из Мадрида дошао је на крају клупске сезоне, а сјајни дефанзивац увелико бије битке са репрезентацијом Уругваја на Копа Америци. Интер је био фаворит за потпис Уругвајца, али се нешто искомпликовало. “Неразури” су добили новог тренера, Антонио Конте је замијенио Лучана Спалетија, па је и то можда разлог. Интер већ има Миранду који је добро сарађивао са Годином у Мадриду. Сигурно је да Годин у овом моменту може да бира клуб, са двије или три добре сезоне испред себе.

Филипе Луиз

Још један фудбалер Атлетика тражи нови клуб. Уговор Филипеа Луиза је истекао, а и он ће вјероватно конкретизовати послове по завршетку Копа Америке. Бразил је домаћин овог такмичења има само једну амбицију, а то је освајање овог такмичења, без обзира на изостанак Нејмара. Филипе Луиз је одличан лијеви бек, није се снашао у енглеском фудбалу, тачније у дресу Челзија, али је у оба наврата био добар код Дијега Симеонеа. Барселона и ПСЖ су се истакли као фаворити за наредну дестинацију бразилског лијевог бека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана