Милман преокретом срушио Федерера и спријечио класик са Новаком

B92
Милман преокретом срушио Федерера и спријечио класик са Новаком

Аустралијски тенисер Џон Милман направио је сензацију и у четвртом колу УС опена срушио великог Роџера Федерера послије преокрета!

Милман је изгубио први сет, али је у наставку одиграо меч каријере и потпуно заслужено славио резултатом 3:6, 7:6 (9-7), 7:5, 7:6 (7-3).

На тај начин је спречио и четвртфинални класик између Федерера и Ђоковића, па ће он бити тај који ће изаћи на мегдан српском тенисеру у борби за полуфинале.

Ђоковић је претходно у три сета надиграо Жоаа Соусу и цијели свијет је чекао да види нову, 47. страницу ривалства двојице великана, али један човјек је имао другачије планове.

За нешто више од пола сата играч из Базела ријешио је први дио игре у своју корист и сви су већ видјели рутинску побједу. Међутим, било је јасно да је сувише нервозан, а потврда тога стигла је у виду 15-минутног гемана старту другог сета у којем је спасао чак седам брејк прилика.

Очекивано, направио је брејк и имао сет лопту за 2-0, али је услиједио велики пад и губитак сета у тај брејку. Иста ситуација виђена је и у трећем сету када је могао до вођства, игра му се поново распала и сензација је у тим тренуцима постала изузетно могућа – Милман је повео 2-1.

С друге стране, Аустралијанац је константно држао висок ниво игре, није желио да одступи од своје тактике, вратио се послије брејка заостатка у чевртом сету, добио и други тај брејк и сада ће први пут играти у четвртфиналу неког Гренд слема.

Федерер, који је направио више од 70 неизнуђених и девет двоструких сервис грешака, други пут узастопно је такмичење на неком од четири највећа турнира завршио послије вођства у сетовима.

Ђоковић и Милман су до сада одиграли један меч, било је то на Квинсу ове године, када је српски играч остварио лаган тријумф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана