Ђоковић нахвалио и пецнуо Федерера

Агенције
Ђоковић нахвалио и пецнуо Федерера

РИМ - Публици која је због Роџера Федерера улазнице платила дупло више од предвиђене цијене јуче је покварила киша која је упропастила изузетно богат програм на теренима “Форо Италика”.

Сви тенисери који у овом тренутку нешто значе требало је да истрче на централни терен али то се није десило, па ће данас по убрзаном програму морати да рјешавају мечеве другог кола. Одлука да поскупе карте због одлуке Федерера да учествује на турниру изазвала је много буре, а новинаре је интересовало мишљење Новака Ђоковића, који је удијелио комплименте на рачун Швајцарца, али га на крају и пецнуо.

- Не знам... Сигурно је да је он највеће име, неко ко је освојио највише титула. Он је светска икона и самим тим, у једну руку, могу да разуме овакву одлуку. Иако никада није био шампион у Риму... - изјавио је Ђоковић.

Додао је да се не осјећа увријеђено што се организатори турнира широм свијета ипак више труде да удовоље Федереру него њему иако је тренутно без премца.

- Не. Мислим да се не осећају ни Рафа ни остали играчи. Ако то донесе додатан број купљених карата и, самим тим, већу зараду турниру, онда је то добро за све - рекао је Ђоковић, који је синоћ требало да игра посљедњи меч другог кола са Денисом Шаповаловим, али ће њих двојица данас морати на терен.

Умањујући, односно не истичући његове резултате на терену, амерички медији наставили су све што су закували још на почетку сезоне у Аустралији. Од тада је кренула њихова офанзива на Ђоковића, којег су означили као главног кривца за тренутну збрку у свјетском тениском врху изазвану оставком првог човјека Криса Кермода, коју је он потенцирао. Све се наставило одласком представника играча у борду директора, Џастина Гимелстоба након његове туче са пријатељем Рендалом Капланом.

- Медији су презентовали причу на непоштен начин и то не само према мени и Савету играча. Да, ја сам председник то је тачно, али постоји још десет играча који су њега део. Већина одлучује, а ја сам само један од десеторице - објаснио је Ђоковић.

Иначе, Гимелстобов насљедник није изабран, јер су Валеро Еванс и Николас Лапенти добили по пет гласова, па су сљедећи избори заказани за јул.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана