Вујошевић не може водити БиХ

Агенције
Вујошевић не може водити БиХ

Селектор кошаркашке репререзентација БиХ Душко Вујошевић саопштио је да у наредном периоду неће моћи предводи кошаркашки тим Босне и Херцеговине.

Прослављени тренер обратио је саопштењем преко Кошаркашког савеза БиХ које преносимо у цјелости.

“Обавештавам јавност да сам јучер добио информацију о томе да ће процес трансплатације једног бубрега у мој организам започети у једној специјалистичкој установи у Истанбулу, дана 30. јула ове године. 
Истине ради, 30. јула почињу испитивања од чијих резултата зависи да ли ће до трансплатације доћи.

Тај захват ја чекам дуго и будући да сам свестан захтевности читаве ствари желим да се зна да је та операција неодгодива, али и да чињеница што се она временски поклапа са завршном фазом квалификација за Светско првенство мене не чини мирним.

Зато желим да руководство КСБиХ преузме руковођење репрезентацијом за време мога болничког одсуства и периода рехабилитације.

Очекујем да се играчи репрезентативци суштински, а не декларативно мобилишу за утакмице које нас очекују.

За ту мобилизацију први корак је одазив на позив да играју за репрезентацију. Очекујем да својим поступцима покажу оданост кошарци, а да патриотске изјаве дају евентуално тек када су се одазвали на позив и дошли на припреме.

Будући да сам потпуно свестан неизвесности исхода прегледа и оперативног захвата, као и дужине пост оперативног тока људима који воде КСБиХ дајем предлог да у интересу репрезентације Босне и Херцеговине у овом моменту, а према својим уверењима и одговорности, донесу одлуке о даљој стратегији и у складу са њом кадровским рјешењима.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана