УЕФА нада за Борац

Дарко Пашагић
УЕФА нада за Борац

Сарајево - Да ли ће бањалучки Борац и наредне сезоне играти у Премијер лиги БиХ или не знаће се након што Европска фудбалска федерација прегледа сву документацију, коју су челници “црвено-плавих” јуче доставили Извршном одбору Фудбалског савеза БиХ.

А мало је недостајало да се Борац уопште не нађе на дневном реду ИО, јер је документација о договору са Фудбалским клубом “Џаја”, те доказ о свим уплатама због којих нису добили лиценцу на Другостепеној комисији за лиценцирање достављена само два часа прије почетка сједнице.

- Став Извршног одбора је био да ово тијело уопште није надлежно да одлучује о овом питању и да се треба поштовати одлука Другостепене комисије за лиценцирање. Наравно против тога је било пет чланова ИО, који су представљали ФС РС, али су били надгласани са 10 осталих чланова. Ипак, на крају смо послије мукотрпне борбе успјели да се изборимо да комплетна документација буде послата у УЕФА, а жријеб такмичарских бројева Премијер лиге БиХ за сезону 2018/19. умјесто данас биће одржан 27. јуна - истакао је предсједник ФС РС и члан ИО ФС БиХ Миле Ковачевић.

На сједници ИО званично је промијењен систем такмичења у Премијер лиги БиХ и од наредне сезоне, која стартује 21. јула, неће бити више Лиге за првака и Лиге за опстанак, већ ће се играти трокружно, што значи да ће свака екипа умјесто 32 одиграти 33 утакмице. Дошло је и до промјене у броју странаца у тимовима Премијер лиге. Умјесто досадашњих шест, клубови ће међу 18 играча пријављених за утакмицу у записнику моћи имати највише четири страна играча. Овом одлуком клубови ће сигурно морати дати шансу свом омладинском погону, што би требало да донесе напредак фудбалу.

Селектори

Одлучено је и да некадашњи тренер Широког Бријега и ГОШК-а Славен Муса буде именован за селектора У19 репрезентације БиХ. Његови помоћници биће Ведин Мусић, затим некадашњи тренер бањалучког Борца Зоран Драгишић, те тренер голмана Горан Брашнић. Нови селектор репрезентације БиХ у футсалу биће Иво Крезо, који је до сада радио као тренер КМФ Сељак из Ливна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана