Трифуновић нови тренер Игокее

Душан Репија
Трифуновић нови тренер Игокее

Бањалука - Српски кошаркашки стручњак Александар Трифуновић нови је тренер Игокее, коју би требало да предводи једну сезону, уз опцију да продужи уговор на још једну.

Искусни тренер довођен је у везу с Александровчанима непосредно по завршетку у АБА лиги, али се тек јуче договорио о свим условима са челницима клуба, сазнаје “Глас Српске”.

Трифуновић (51) има прилично завидну личну карту јер је, осим Црвене звезде, у којој је оставио и најдубљи траг као играч, водио Лијетувос Ритас, Паниониос, Спартак из Санкт Петербурга, Жалгирис, Астану, Јешилгиресун, а посљедњи ангажман имао је на клупи Каршијаке, коју је водио у сезони 2017/18. Будући да је турски клуб у тим моментима имао финансијских проблема, одлучио је да оде и одмори од кошарке па прошле сезоне није нигдје радио.

Највише успјеха имао је са Жалгирисом, са којим је играо Евролигу, освојио литванско првенство и Куп те га два пута довео до трофеја Балтичке лиге.

Иза Игокее је прилично турбулентна сезона. Отприлике у ово доба прошле године бригу о екипи преузео је Ненад Трајковић, који је водио Игокеу на Суперкупу АБА и неколико уводних кола, али је смијењен због лоших резултата. На његово мјесто као привремено рјешење дошао је Жарко Милаковић, а у финишу сезоне прилику је добио Драган Николић, који је успио да клуб доведе до сигурне луке. Међутим, он није убиједио руководство Александровчана да је тренер за дужи период, па је избор пао на Трифуновића. Пред њим, али и челницима клуба, можда је и најосјетљивији дио посла - формирање тима који ће, по свему судећи, опет имати високе амбиције. Селекција играча прошле године није била најсрећнија, много их је отишло и дошло у току сезоне, а генерални менаџер Игор Додик због тога је добар дио одговорности преузео на себе.  

Оно што је сигурно јесте да важећи уговор за предстојећу сезону имају капитен тима Вук Радивојевић те Марко Луковић, Дарко Талић, Немања Николић и Далибор Илић, који је у дресу Мега Бемакса као позајмљени играч одиграо плеј-оф Суперлиге Србије. Опцију да продужи сарадњу на још једну сезону има можда и најконстантнији играч Игокее прошле сезоне, Сава Лешић.

Син у Партизану

Александар Трифуновић био је један од најбољих кошаркаша Црвене звезде деведесетих година. И његов син Урош кренуо је очевим стопама, само пут ка доброј каријери какву му предвиђају крчи у дресу Партизана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана