Тинејџер из Котор Вароша засјенио Робиња и друштво

Душан Решија
Тинејџер из Котор Вароша засјенио Робиња и друштво

Бањалука - Нови првотимац Милана, тинејџер из Котор Вароша Андреј Модић (18) одиграо је 70 минута за "росонере" на првом припремном мечу против италијанског нижелигаша Ренате и одмах заслужио епитет играча утакмице!

Већ на првом тесту Модић је засјенио велике мајсторе попут Робиња, Стефана ел Шаравија, Ђанпаола Пацинија и друге звијезде и "купио" себи нову шансу. Доласком Филипа Инзагија на клупу славног клуба, он је уз још неколицину нада Милана прекомандован у прву екипу пошто је бивши голгетер одлично упознат са њиховим квалитетима. Наиме, Инзаги је прије преузимања прве екипе тренирао млади тим Милана Примаверу у којем је Модић, иако међу најмлађим, био један од кључних играча.

- Тренер ми је рекао да сам био најбољи на терену и задовољан је мојом партијом. Значи ми много његова подршка иако сам свјестан да морам још много радити како бих се изборио за статус првотимца. За сада сам на добром путу. Надам се да ћу ове сезоне добити шансу у првој екипи - рекао је Модић за "Глас Српске".

Одличну партију примијетили су и навијачи Милана те су честиткама затрпали Модићев "Фејсбук" профил.

- Маестрална игра. Зашто да купујемо везног играча кад га имамо у нашој кући? Одлична партија, имамо новог Пирла - само је један од коментара задовољних навијача.

Милан је у припреме за нову сезону кренуо са готово истим кадром као прошле године, а медији у Италији преносе да због финансијских проблема неће доводити звучна појачања. Политика клуба је да се од ове сезоне више ослања на сопствени кадар.

- Пријају похвале, али идем корак по корак. За сада све иде по плану, тренирамо два пута дневно, а између тренинга имамо тестирања и обавезан одмор. Немамо много слободног времена. Инзаги је увео челичну дисциплину, не смијемо да користимо мобилне телефоне у тренинг кампу, а у сваком тренутку можемо му се обратити уколико имамо неки проблем. Велики је човјек, све разумије и схвата, али захтијева да поштујемо све што од нас тражи - закључио је Модић.

Он је у Милану од 2010. године заједно са двије године млађим братом Михаелом, а скаути "росонера" примијетили су их у дресу которварошке Младости на Фрагари купу у Прешову, на којем су бриљирали 2008, 2009 и 2010. године. Током прошле сезоне повремено је тренирао са првотимцима и тадашњи тренер Масимилијано Алегри дао му је прилику на пријатељским мечевима, а био је на клупи у мечу Купа Италије против Удинезеа.

Пирло

Модић игра на позицији задњег везног фудбалера, а медији у Италији већ су га прозвали нови Андреа Пирло. Баш као и некадашњег играча Милана, а данас првотимца Јувентуса, краси га добра контрола лопте и одличан преглед игре, а добар је и у дефанзивним задацима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана