Тановићева и Харинг много ближи Токију

Душан Репија
Тановићева и Харинг много ближи Токију

Бањалука - Словак Мартин Харинг и бициклиста из БиХ Лејла Тановић укупни су побједници девете брдске бициклистичке трке “Гран при Бањалука 2019”.

 

 

Осим пехара и новчане награде, те жуте мајице, која ће им остати у трајном власништву као лијеп поклон, освојили су по 80 изузетно значајних бодова за UCI листу. Обоје су доминирали на четвртој краљевској етапи дугој 62 километра, која је почела на тврђави Кастел. Послије неколико километара асфалтног пута бициклисти су се упустили у праву авантуру шумским путевима, а Харинг и Тановићева су имали највише снаге.

- Било је ово одличних пет дана за мене. Мало сам се чувао у прве три етапе, знао сам да ће маратон бити кључан за укупну побједу. Одлично сам се осјећао у прва два круга, а трећи сам практично возио сам, јер сам побјегао ривалима. Посљедња етапа била је само формалност, јер сам са лакоћом сачувао предност - рекао је Харинг.

Овим бодовима наћи ће се међу 50 најбољих бициклиста свијета и знатно повећати шансе за учешће на Олимпијским играма у Токију. Свом најбољем ренкингу у каријери приближила се Тановићева, која ће на новој листи ући међу 80 најбољих.

- Тренутно ми ренкинг није у првом плану, јер се трудим да напредујем и сваку трку одвезем квалитетније. Ипак, ово је доказ да сам на добром путу. Организација је била одлична, посебно ми је пријала најтежа етапа, у којој сам направила кључну предност. Драго ми је што у БиХ има трка на овом нивоу. Обишла сам их много у свијету и могу да кажем да ни по чему не заостајемо - рекла је Тановићева.

Када су у питању етапне побједе, највише разлога за задовољство имају Италијан Ђоеле де Козмо, који је славио на три етапе, а исто толико тријумфа забиљежила је Њемица Лиа Шриверс.

Бициклистички клуб “Summit” и Бициклистички савез РС организацијом су оправдали повјерење UCI те показали да су са разлогом аплицирали за етапну трку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана