Свјетска имена обећавају врхунски тенис

Милан Зубовић
Свјетска имена обећавају врхунски тенис

Бањалука - На овогодишњем УС опену у Њујорку наступио је 21 тенисер који је некада играо на бањалучком челенџеру, што довољно говори о јачини турнира у граду на Врбасу протеклих година, а према ријечима организатора и предстојећи, 17. по реду, биће такође веома квалитетан.

Први пут такмичење ће носити име Српска опен, док наградни фонд износи 85.000 евра, плус хоспиталити, а имена пријављених играча обећавају врхунски тенис на теренима Младости у парку “Младен Стојановић”. Главни дио турнира почеће у понедјељак, док ће квалификације бити игране у суботу и недјељу.

- И ове године турнир је веома јак, иако не изгледа тако ако се баци поглед на ранг-листу тенисера. Раније смо имали два или три играча из првих 100 на свијету, али ренкинг ових тенисера уопште не треба да заварава. Стижу нам Јанко Типсаревић, Томаш Белучи, Карлос Берлок, Пабло Андухар... који су врхунски играчи и сувишно је говорити о њиховим именима - изјавила је директор турнира Лана Поповић.

Први носилац је Ласло Ђере, мада је он позван у Дејвис куп селекцију Србије па је његов наступ под знаком питања, баш као и Пеђа Крстин, те их је тешко очекивати у Бањалуци.

- Чули смо за то, али од АТП-а нисмо добили званичан допис о његовом одустајању, тако да је он и даље први носилац. Наступ је отказао Џеј Кларк, који ће играти за Дејвис куп репрезентацију Велике Британије - истакла је Поповићева.

Први пут у граду на Врбасу требало би да наступе Стефано Траваља и Јаник Ханфман, који су били учесници овогодишњег посљедњег гренд слема у Њујорку.

 - С поносом могу рећи да је за Српска опен веома битно да на њему игра Типсаревић јер доприноси популаризацији тениса. Очекујем да му турнир у Бањалуци буде одскочна даска за повратак међу најбоље на свијету - рекао је директор Младости Синиша Симеуновић.

Предсједник ТС РС и предсједник Организационог одбора челенџера Драшко Милиновић истакао је да је све спремно за почетак Српска опена.

- Поносни смо што ове године челенџер носи име Српска опен као отворена првенства неких великих држава. Мало смо мањи, али и највећи када је ријеч о челенџерима у региону. Надам се да ћемо бити добри домаћини свима који посјете Бањалуку и Српску - рекао је Милиновић.

Шминкање терена

Радници сређују терене Младости на којима ће бити играни мечеви, па је реконструисан централни терен, као и терен број један који је добио нову ограду, док су и остали освјежени и на њима су уклоњени недостаци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана