Рукометаши Леотара најпријатније изненађење првенства

Ратомир Мијановић
Рукометаши Леотара најпријатније изненађење првенства

Требиње - Епитет најпријатнијег изненађења Премијер лиге комотно могу да понесу рукометаши Леотара, који у повратничкој сезони имају велику шансу да се пласирају у плеј-оф.

Успјели или не, већ су остварили примарни циљ јер су одавно обезбиједили опстанак. С обзиром на то да заузимају четврто мјесто, те имају низ од три побједе и једног ремија, изгледно је да заврше међу седам најбољих, посебно послије тријумфа против Зрињског. Инјекција самопоуздања пред меч у Мостару била је такође важна побједа против Вогошће у претходном колу. Све најбоље што може овај тим дао је тада на терену дворане “Милош Мрдић”.

- То је била можда и најбоља утакмица ове сезоне и знак да ствари полако долазе на своје. Међутим, не треба нам еуфорија, немојте да вртимо ражањ док је зец још у шуми. Има још много да се игра, три веома тешке утакмице код куће које морамо да побиједимо да би ова три бода из Мостара имала значај - опрезан је тренер екипе Дарко Таврић.

Прво искушење већ је у суботу пошто у Требиње долази лидер Грачаница.

- Распоред и згуснута табела не дају нам за право да размишљамо превише унапријед, само од утакмице до утакмице. Припремићемо се за лидера озбиљно, као што смо и до сада чинили. Никога не потцјењујемо или и не прецјењујемо - истакао је Таврић.

Од дербија у суботу не страхује ни рукометаш Радован Уљаревић. За њих је, каже, свако коло ове сезоне било својеврсни дерби, а што се страха тиче, увијек га је више код ривала када треба да дође на врући терен у Требиње.

- Лига је таква да нема лаких противника, све су то биле изузетно тешке и напорне утакмице, било да се играју кући било на страни. Никоме не пријетимо, али сам увјерен да нас сви наши противници сматрају као пријетњу. Не бих нам давао улогу фаворита, али се сигурно и у Грачаници питају како ће проћи на овом гостовању - рекао је Уљаревић.

Помоћ публике

Пивот Леотара Радован Уљаревић каже да је екипи више него икада потребна помоћ публике.

- Заиста се трудимо да привучемо гледаоце, али то је тешко. Ако играш добро, људи не долазе јер сматрају да ћемо свакако побиједити, а ако играш лоше, опет не долазе зато што играш лоше - сматра Уљаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана