Радосав Алексић: Радник нови изазов у каријери

Дарко Пашагић
Радосав Алексић: Радник нови изазов у каријери

Бијељина - Прво појачање Радника за нову сезону био је искусни штопер Радосав Алексић, који се још привикава на нову средину.

Овај 33-годишњак рођен у Крушевцу, а прије четири године почео је да фудбалски хљеб зарађује у БиХ. Прво је играо у Славији, затим Зрињском, те Травнику, а прије доласка у Бијељину провео је двије године у Крупи.

- Могу слободно да кажем да су те две сезоне проведене у клубу из кањона Тијесно сигурно најлепше у мојој досадашњој каријери. Не само зато што сам пружао добре партије, већ и због целокупне атмосфере која је владала и још увек влада у Крупи. У обје смо играли Лигу за првака у прошлој стигли и до финала Купа БиХ и морам да будем задовољан оствареним. Уз све то привикао сам се и на град и Бањалука ће ми заувек остати у срцу и леп дио мог живота - нагласио је Алексић.

По истеку уговора одлучио је да потражи нову средину, а избор је пао на Радник.

- Биће ово за мене нови изазов у каријери, јер су Бијељинци у претходне три сезоне показали да су израсли у зрелу средину у којој се зна шта се жели и хоће. Освојили су Куп БиХ, играли Европу, два пута били међу шест најбољих. Можда је ова сезона и прилика за нешто више, јер је највећи део екипе остао на окупу - изјавио је Алексић, који је са тимом из Семберије потписао двогодишњу сарадњу.

Са неколико играча Радника је имао прилику већ да игра у неким ранијим клубовима.

- Играо сам са Душаном Мартиновићем још Напретку из Крушевца, саиграч у Зрињском ми је био Велибор Ђурић, а у Травнику Недим Мекић. Добар део саиграча добро познајем од раније тако да ми период адаптације неће тешко пасти. Најважније је да се овај припремни циклус добро одради и да протекне без повреда. А када почну утакмице, поготово оне за бодове, онда је све лакше - наставио је Алексић.

Први дани јуна остаће у трајном сјећању овог фудбалера.

  • После скоро петогодишње везе оженио сам се својом девојком Мином Тошић. Иако смо обоје из Србије судбина нас је спојила у Републици Српској, тачније у Источном Сарајеву. Када сам дошао да играм за Славију, она је студирала на Музичкој академији. Искра је планула и недавно је крунисана браком. Била су то практично два венчања због даљине родних градова. Прво је 2. јуна у њеној Лозници одржано црквено вјенчање, а затим седам дана касније у мом Крушевцу општинско - додао је Алексић.

Треће појачање

Послије Радосава Алексића и Огњена Ђелмића бијељински премијерлигаш довео је и треће појачање, а ријеч је о искусном 28-годишњем нападачу Данијалу Брковићу, који је претходну полусезону играо у њемачком нижелигашу Есену, а са Радником је потписао уговор на двије године. У БиХ је раније већ играо за мостарски Вележ, сарајевски Жељезничар, Олимпик и Челик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана