Радник остао без 17 фудбалера послије најбоље сезоне у историји

Д. Репија, И. Станишић
Радник остао без 17 фудбалера послије најбоље сезоне у историји

Бијељина - Одличне игре Радника и напредак фудбалера под палицом Славка Петровића минуле сезоне нису прошли незапажено, па се већи клубови буквално јагме за играче овог клуба.

Бијељину је до сада напустило 17 фудбалера, од којих су многи носиоци игре, али по свему судећи ту неће бити крај. Још раније је најављено да ће у иностранство отићи Самир Мемишевић, Јоцо Стокић је од данас слободан играч и каријеру ће наставити у Кувајту, док је млади Срђан Бајић нови члан Чукаричког. Њиховим стопама, по свему судећи, кренуће и Иван Јаковљевић. Искусни дефанзивац има понуду једног албанског клуба, а управа му вјероватно неће правити проблеме, јер је при крају каријере и ово му је можда посљедња прилика да заради озбиљнији новац. Оваква ситуација гарант је да се у Раднику добро ради, али, са друге стране, тренеру Петровићу задаје велике главобоље.

- Не желим никог да потценим, али наши играчи до сада су ишли у Шамац, Орашје, Градачац... Сада иду у озбиљне клубове попут Жељезничара, Сарајева, Зрињског, али и иностранство. Ипак, то нас је довело у ситуацију да ћемо остати са само три играча из прве поставе од прошле сезоне. Свестан сам да због мањка финансија не могу бирати појачања, односно да морам стварати играче. Ипак, морамо брзо да реагујемо, јер се првенство ближи, а ми ни квантитативно ни квалитативно немамо екипу која може изнети терет првенства - рекао је Петровић.

Његове ријечи потврдио је и двомеч у квалификацијама за Лигу Европе против Бероеа, посебно други меч у Бањалуци.

- Испали смо због недостатка искуства, али не очајавамо. Направили смо велику ствар самим изласком на евросцену. Сада смо мало спустили интензитет тренинга како би се играчи опоравили од напорних искушења и дугих путовања. Имамо проблем да пронађемо ривала за генералну пробу јер су нам отказали суботички Спартак и Рудар из Пљеваља, али се надам да ћемо у идућих неколико дана пронаћи адекватног ривала - рекао је Петровић.

Стигао Шербечић

Свјесни да се не могу такмичити са богатијим клубовима, Бијељинци су се окренули довођењу младих фудбалера, од којих очекују да ће уз правилан рад постати озбиљни играчи. У ту визију у потпуности се уклапа доскорашњи играч Звијезде из Градачца Бесим Шербечић (18).

- Верујем да ће он за две године бити одличан премијерлигашки фудбалер, јер има све предиспозиције за то - рекао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана