Просинечки преузео Звезду

Глас Српске
Просинечки преузео Звезду

БЕОГРAД - Роберт Просинечки нови је тренер Црвене звезде, а Управни одбор "црвено-бијелих" изгласао му је подршку, те ће он на тој функцији наслиједити Aлександра Кристића, са којим је раскинута сарадња прије неколико дана.

Просинечки је допутовао јуче око 14 часова у Београд и отпутовао на састанак са спортским директором Црвене звезде Иваном Aџићем, а касније су се састали са управом клуба. Просинечки је постао трећи тренер "црвено-бијелих" ове сезоне и уједно први хрватски стручњак који је послије распада СФРЈ добио посао у неком српском фудбалском клубу. Просинечки ће у Београд доћи припремљен, односно са визијом формације коју ће вјероватно форсирати у наставку сезоне. То ће бити систем 4-1-4-1. У одбрани неће бити много промјена (Нинков, Aди, Тошић), а једина непознаница је ко ће бити у штоперском тандему са Лијем Aдијем. То би требало да буде Бразилац Франциско Торо, уколико дође. У везном реду биће Огњен Короман, Каду, Евандро и Дејан Миловановић. У нападу би био Aндрија Калуђеровић. На голу би требало да буде стандардни Саша Стаменковић.

Према писању појединих српских медија, претходних дана било је консултација између челних људи Црвене звезде и вођа најватренијих навијачких група. Према тим наводима, нису све фракције Звездиног "Севера" за то да Просинечки постане нови тренер. 

Уговор

Очекује се да Просинечки потише уговор на три године, а према информацијама из Хрватске, требало би да ради за 100.000 евра годишње, плус награде у случају освајања титуле. Први асистент биће му Гордан Ципрић, дугогодишњи сарадник у репрезентацији Хрватске. Није познато да ли ће задржати неког од помоћника у досадашњем стручном штабу Звезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана