Промјене у играчком кадру Игокее: Глоговац одлази, Гевин на мети

Милан Зубовић
Промјене у играчком кадру Игокее: Глоговац одлази, Гевин на мети

Лакташи - Центар Игокее Стефан Глоговац неће више бити члан овог тима пошто ће управа раскинути уговор са њим, док су челни људи клуба из Александровца у преговорима с америчким беком Џимијем Гевином.

Кошаркаш из Требиња имао је још годину уговора, али га нови тренер Ненад Трајковић не види у својим комбинацијама за идућу сезону, па ће услиједити растанак. Међу Александровчане стигао је марта 2017. из Меге, да би средином јула прошле године продужио уговор на двије сезоне, али неће остати. Прошле сезоне у АБА лиги одиграо је 20 утакмица на којима је просјечно биљежио 3,4 поена уз 1,4 скока за 11,8 минута на паркету.

- Са Глоговцем ће бити раскинута сарадња пошто не би био у комбинацији код новог тренера. У преговорима смо са Гевином, али још нисмо ништа договорили конкретно. Чекамо његов одговор - кратко је изјавио спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Када је ријеч о Гевину (26, 190), он игра на позицији плејмејкера, а дипломирао је 2016. на Универзитету Винтроп, а исте године се преселио у Европу, гдје је наступао за литванску Џукију, пољски Шћећин и прошле сезоне за Спартак из Санкт Петербурга. Мало је недостајало да прекине тренирати кошарку пошто је боловао од Кронове болести (неспецифично запаљенско обољење дигестивног тракта које може да захвати било који његов дио) од 2008. до 2012. па је био ван такмичарске форме. Велика трагедија задесила га је 2011. када му је погинуо млађи брат у саобраћајној несрећи, а он је често истицао да му је та трагедија била један од највећих мотива да успије у професионалној каријери те да му тако ода почаст. Гевин би могао да постане друго појачање Игокее ове сезоне након што је стигао Сава Лешић.

Живковић у првом тиму

Тренер Трајковић најавио је да ће првом тиму бити прикључено још играча из омладинског погона и први који би могао да добије прилику је Немања Живковић. Ради се о момку рођеном 1999. године у Ужицу, који игра на позицији бека шутера. На шест утакмица прошле сезоне у јуниорској АБА лиги просјечно је постизао 8,5 поена уз 2,3 скока и 1,3 асистенције током 25 минута на паркету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана