Опстанак реалан уз два појачања

Никола Лучић
Опстанак реалан уз два појачања

Фоча - Тренер одбојкаша Маглића Ален Џамбић и капитен Драган Матовић сложни су у оцјени да ће Фочацима за опстанак у Премијер лиги БиХ наредне сезоне бити потребна већа новчана подршка и барем два појачања, након што су освојили титулу првака РС.

Само сезону није било Маглића у највишем рангу, а експресан повратак представља велико изненађење када се у обзир узме да су лигашки дио шампионата РС завршили на четвртом мјесту.

- Момци који су изнијели ову сезону играли су без икаквих примања, можда нас је и то још више мотивисало. Није мала ствар играти најелитније такмичење, надам се да ћемо имати подршку јер само са појачањима можемо да се надамо опстанку. Изненадили смо одбојкашку јавност пошто смо у полуфиналу прво изненадили Дрину, која је била прва након лигашког дијела. Међутим, играли смо без притиска, капитализовали тај мир и заслужено дошли до финала и предности домаћег терена. У финалу против Љубиња смо још једном показали да смо тим који игра срцем и на крају отишли у финале - рекао је Џамбић.    

Фочацима се на крају исплатила велика жеља и спортски мотив, којих у времену када је новац преузео главну ријеч има све мање. 

- Нисмо баш редовно ни тренирали, момци су дали колико објективно могу. Сви они раде, на утакмице идемо возилом капитена или неког од играча, али када смо подигли пехар, све се исплатило - поручио је Џамбић.

Један од најзаслужнијих за велики успјех је капитен Драган Матовић који и у 42. години предводи екипу и води главну ријеч на терену.

- Имали смо састанак са начелником и дијелом руководства, буџет клуба би требало да буде већи и да спремни дочекамо почетак припрема. Тренери млађих категорија и мушког клуба су активни чланови екипе, момци не играју за плату, они су на дан кључне утакмице против  Љубиња били на инјекцијама због разних повреда, али показали су ентузијазам и велики спортски дух који је заштитни знак овог тима - закључио је Матовић.

Два клуба у елити

Фоча ће наредне сезоне имати два клуба у највишем рангу пошто су и одбојкашице Маглића члан Премијер лиге, што је риједак случај на овим просторима.

- Доказали смо да волимо одбојку и да се са великом вољом и жељом може направити доста тога - рекао је Џамбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана