Одбојкашице Србије одушевљене пријемом у Бањалуци

nezavisne.com
Одбојкашице Србије одушевљене пријемом у Бањалуци

Бањалука - Одбијкашице Србије громогласним аплаузом су поздрављене у Бањалуци након побједе над репрезентацијом Бугарске у припремном мечу за Свјетско првенство, а нису криле одушевљење пријемом у граду на Врбасу.

“Било је супер, сама идеја да се у Бањалуци одигра утакмица је дивна и нама је задовољство и велика част да се налазимо овдје. Надам се да ће бити јошбприлике да се дружимо”, рекла је Бранкица Михајловић,  једна од најбољих одбојкашица Србије, која је рођена у Брчком.

Тијана Бошковић,  дјевојка која је каријеру почела у РС, такође, је задовољна подршком са трибина “Борика”. 

“Пресрећна сам што смо имале прилику да играмо у РС, јер сам ја са ових простора. Захваљујем свим људима који су дошли да нас подрже и учине ова три дана у Бањалуци предивним”, рекла је Бошковићева. 

Маја Огњеновић је истакла да је публика у “Борику” одбојкашице испратила на СП великим аплаузом и додала:

“Одушевљене смо амбијентом и атмосфером. Уживале смо, никада нисмо играле пред бањалучком публиком, која је, надам се, уживала. Момда не у врхунској одбојци, али представиле смо се у најбољем могучем светлу, за ову фазу припрема. Гостопримство И љубазност нашег народа у РС нам даје ветар у леђа и подстрек за даље. Када видимо колико значимо људима овде осећамо потребу да им на неки начин узвратимо.”

“Више је на нас оставила утисак предивна публика која је дошла да нас подржи, него што је био значај утакмице. Прелепи догађај у Бањалуци. Очекивале смо нешто слично, али не И да ће бити овако. Прелепо и велико искуство, а још више нам овај догађај значи јер смо добиле утакмицу са 3:0 пред Светско првенство. На Палама, где смо обавиле део припрема, смо видели колико људи прате нашу репрезентацију и подржавају је, а сада смо предивно искуство дожовеле и у Бањалуци”, рекла је Ана Бјелица и додала да се нада медаљи у Јапану.

И Михајловићева са оптимизмом гледа ка Јапану, гдје ће 29. септембра почети СП:

“Као и на свако такмичење, тако и на СП, идемо на великим амбицијама. Поред нас има доста екипа које се убрајају у фаворите И који могу до медаље, али ја се надам да и  ми можемо до одличја. Дуг је пут до медаље, али најважније је да будемо здраве”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана