Ненад Трајковић, Тренер Игокее: Немамо луксуз да промашимо појачање

Душан Репија
Ненад Трајковић, Тренер Игокее: Немамо луксуз да промашимо појачање

Бањалука - Долазак Домена Лорбека једна је од три коцкице мозаика који склапа нови тренер Игокее Ненад Трајковић, али недостају још двије.

Приликом промоције у Лакташима, Трајковић је нагласио да су му потребни бек, крилни центар и центар, па је превасходни задатак у што скорије вријеме пронаћи високе играче који би се по квалитету, карактеристикама, карактеру и радној етици уклопили у тим. Добро је познато да на тржишту прво бирају они са највећом платежном моћи, дакле евролигаши, па учесници Еврокупа, а тек онда остали. Иако истиче да му је све потаман од доласка у јединог АБА лигаша из БиХ, наводи да није једноставно пронаћи адекватна појачања.

- Гледамо, тражимо, преговарамо, али морамо да будемо врло опрезни. Није лако довести играча у ситуацији када сте финансијски лимитирани, али је још горе пожурити па га довести под сваку цену. Морамо добро да изважемо и видимо да ли је то заиста неко ко ће нам донети додатни квалитет, јер за разлику од неколико најмоћнијих клубова у АБА, а да не спомињем најбогатије клубове Европе, немамо право на кикс. То није нова ситуација, увек је било тако јер Игокеа није велики клуб на кошаркашкој мапи, али је велики јер на достојан начин представља РС и БиХ - рекао је Трајковић.

Судећи према уводних десетак дана припрема, новајлије и старосједиоци су се одлично уклопили, истиче искусни стручњак.

  • За сада све иде својим током. У Сави Лешићу и Лорбеку смо добили одличне играче и људе. Сава прошле сезоне није имао посебне бројке у Немачкој, али је тамо играо све и свашта, а ми ћемо знати да га искористимо на најбољи начин. Домен је тип играча какав сам тражио, искусан, добар шутер, одлично препознаје ситуације... Одлични су и Американци Треј Кел и Џими Гевин, радни, етични и квалитетни. Подразумева се да момци који су остали имају све наведено - рекао је Трајковић.

Припремне утакмице

Александровчани су почели припреме нешто раније од ривала из регионалне лиге како би нови тренер што прије стекао јасну слику о оном са чиме располаже. Десетак дана протекло је у тестирањима, упознавању и прављењу позитивне атмосфере, а сада слиједи јачи темпо.

- Крајем августа требало би да отпутујемо у Београд и одиграмо два, три контролна меча, вероватно ћемо играти и са Цедевитом, а постоји могућност да отпутујемо у Румунију на мини-џирнеју - рекао је Трајковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана