Млади џудиста из Зворника ниже медаље као од шале

Драго Гајић
Млади џудиста из Зворника ниже медаље као од шале

Зворник - Млади зворнички џудиста Василије Вујичић још једном је заблистао пуним сјајем и са Еврокупа за јуниоре, одржаног у румунском Клужу, вратио се са бронзаним одличјем.

Иако има тек 19 година, овај члан Џудо клуба Српски соко већ је навикао љубитеље овог спорта, али и своје суграђане на бројна одличја и признања, којих је из сезоне у сезону све више. Џудом се бави већ десет година и постао је заштитни знак свог клуба.

- Ова медаља из Клужа ми је једна од најдражих, јер је освојена у изузетно јакој конкуренцији. Веома сам поносан на њу, али и на све што сам до сада направио у овом прелијепом спорту. Вишеструки сам шампион Републике Српске у разним тежинским, али и узрасним категоријама, а освојио сам и пет медаља на европским, те три одличја на балканским шампионатима - нагласио је Вујичић.

Ипак, као највећи успјех је истакао бронзано одличје на првенству Европе у Финској.

- То ми је свакако највреднија медаља, а од бројних такмичења не смијем заборавити ни наступ на Свјетском првенству за јуниоре у Загребу у конкуренцији такмичара преко 100 килограма, које је одржано ове године. На њему сам једну борбу добио, а другу изгубио. Нисам добио прилику да се кроз репесаж борим за бронзано одличје и остаје жал, али и поука из свега тога да морам бити још јачи и бољи - наставио је Вујичић.

Свако има свог узора, па тако и овај млади спортиста.

- Ријеч је о Французу Тедију Пјер-Марију Ринеру, који је био непобједив десет година. Било би сјајно бар се приближити таквом резултату - рекао је Вујичић.

Планови за будућност везани су за даљи напредак, али и пробој на сениорској сцени.

  • Жеља ми је да једног дана освојим медаљу на европском или свјетском шампионату, зашто не и на Олимпијским играма. У мени има још доста снаге и воље да напредујем, а вјерујем да ће уз мене и у наставку каријере бити моји досадашњи тренери Драган Божовић и Огњен Павловић - додао је Вујичић.

Мајдов

Освајањем злата на Свјетском првенству прошле године Немања Мајдов је показао да је све могуће, односно да напоран труд и рад могу надокнадити материјалне недостатке, услове...

- Желим му да ове године одбрани титулу свјетског шампиона. Са његовим успјесима дошло је до популаризације џуда, али он нам је и показао пут како се може до највећих свјетских домета - истакао је Вујичић, који је два пута добијао признање као перспективни спортиста Српске, а два пута је био и најбољи спортиста Зворника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана