Маринко Умичевић, предсједник РСРС: Бивши челниции даље опструишу

Синиша Котараш
Маринко Умичевић, предсједник РСРС: Бивши челниции даље опструишу

Бањалука - Новоизабрани предсједник Рукометног савеза Републике Српске, те нови члан Управног одбора Рукометног савеза БиХ, Маринко Умичевић, нагласио је да највећу препреку у покушајима да овај спорт изађе из велике кризе представљају доскорашњи генерални секретар савеза, Лејла Хаирлаховић, те сада већ бивши потпредсједник Амир Захировић.

- Њих двоје врше све врсте опструкције покушавајући да нас спријече да рукомет поведемо у правцу оздрављења. Лејла Хаирлаховић је радила “на црно” од куће, а није била ни пријављена. Самоиницијативно се обратила челницима ЕХФ-а упорно пљујући по Србима, а сада нам не да ни шифре рачунара како бисмо наставили нормалну кореспонденцију са Бечом. Њен компањон Амир Захировић однио је печат, па нисмо у могућности ни да овјеримо неке одлуке, али стаћемо им у крај и сигуран сам да за рукомет долазе боља времена. Успјели смо да ступимо у контакт са ЕХФ-ом и људи разумију ситуацију те смо добили још 30 дана да ријешимо те наше проблеме - нагласио је Умичевић.

Напоменуо је да су одређени помаци уочљиви поготово након што су послије пуне двије године у посјед враћене канцеларије РСБиХ, које се налазе у Сарајеву. Говорећи о ситуацији у Републици Српској, први човјек савеза истакао је да је она “пресликана” она у БиХ.

- Ни овдје нисмо успјели да обавимо примопредају. Бивши генерални секретар Елвис Јаћимовић дигао је паре са рачуна, промијенио браву, узео печате, закључао просторије и отишао кући. Обратили смо се полицији, направљен је записник и видјећемо како ће се то завршити. Највећи проблем нам прави подручни Рукометни савез Бањалука, али ћемо и ту увести ред - појаснио је Умичевић.

Без договора са Бакуом

Челници РК Борац м:тел још нису постигли договор са представницима азербејџанског Бакуа, ривала у трећем колу Челенџ купа.

- Вољели бисмо да тај двомеч буде одигран у Бањалуци како би наша публика могла да нас види на дјелу, али смо далеко од договора. Још преговарамо и вјерујем да ће све бити познато за најкасније седам дана - нагласио је директор Борца Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана