Мајдов: Свјетско првенство је најбитније

nezavisne.com
Мајдов: Свјетско првенство је најбитније

Приоритет у овој године биће наступ на Свјетском првенству у септембру гдје ћу бранити свјетску титулу. Најважније је да немам здравствених проблема, изјавио је уочи наставка сезоне актуелни свјетски првак и вице-првак Европе у џудоу Немања Мајдов.

Шампион из Источног Сарајева у суботу је на Јахорини потписао једногодишњи спонзорским уговор са ИТ компанијом Проинтер ИТСС Бања Лука. Након потписа са једном од водећих домаћих компанија најбољи српски џудиста је изјавио да ће му овај уговор у многоме помоћи у наставку каријере.

“Спонзорска сарадња са Проинтером ће ме растеретити што се тиче бриге о финансијама. Моћи ћу да испратим све програме и турнире за олимпијску норму све до почетка игара у Токију 2020.године. Уз овакву подршку, сада смо сви један тим који побјеђује и иде до врха.”, рекао је Мајдов. 
Он ће ове седмице бранити боје Србије на Медитеранским играма у Тарагони, а након овог такмичења очекују га нова искушења на Гран при такмичењима и камповима по свијету, те СП у Бакуу.

“Као што сам рекао најбитније ће бити Свјетско првенство. Прије тога ћу се спремати на Јахорини гдје обављам наше базичне припреме. То је постала традиција, јер се већ четири године овдје припремам за највеће изазове”, ријечи су свјетског шампиона. 

Из компаније Проинтер ИТСС изразили су задовољство што као спонзори могу да помогну свјетском шампиону и вицепрваку Европе у наставку каријере. Потписано спонзорство само је потврда већ започете мисије Проинтера да подржава младе таленте, успјешне спортисте и друштвено одговорне појединце и организације.

“Посебна нам је част што имамо прилику да најбољи свјетски џудиста који долази из Источног Сарајева промовише Проинтер. Тако ће успјешан млади спортиста подржати ИТ компанију у којој ради велики број младих стручњака који свакодневно креирају бројна софтверска рјешења. И Немањин и њихов потенцијал је најбољи показатељ како могу да донесу бољу будућност својој земљи”, истакнуто је из ове компаније. 

Оно што је најбитније јесте да Немања нема проблема са повредама које су га пратиле ове године. Подвукао је да је потпуно здрав и спреман за нове подвиге. Подсјетимо, Мајдов из ове године већ има једну велику медаљу и то са првенства Европе из Тел Авива гдје се окитио сребром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана