Горан Даничић, организатор игре Борац м:тела: Спремни смо за освајање трофеја

Душан Репија
Горан Даничић, организатор игре Борац м:тела: Спремни смо за освајање трофеја

Бањалука - Добре игре током највећег дијела сезоне и четвртфинале Челенџ купа остаће некрунисани уколико рукометаши Борац м:тела не буду прави у најважнијем дијелу године у којем се дијеле трофеји.

За њих првог дана маја практично почиње нова сезона, јер баш тада у Љубушком играју први меч финала Купа БиХ са Извиђачем. Бањалучани ће покушати да задрже пехар овог такмичења у својим витринама јер су га освојили прошле године, а с обзиром на то да је форма поново у узлазној путањи, вјерују да су довољно јаки да савладају највећег ривала у посљедњих пет, шест година.

- Пуних осам мјесеци смо у погону, спремамо се и радимо за трофеје, јер се само они памте. С обзиром на то да је Извиђач играо СЕХА лигу прилична су нам непознаница, али ћемо путем видео-анализе уочити све њихове врлине и мане. Добра су екипа, годинама форсирају исти стил, али мислим да смо ми у благој предности јер имамо искуснију екипу која је ове сезоне показала колико може. Идемо на побједу већ у првом мечу, неће бити лако, али сам оптимиста - рекао је организатор игре Борца Горан Даничић.

Посљедњу такмичарску утакмицу, реванш Купа против Вогошће, Извиђач је одиграо 28. марта, а такмичење у СЕХА лиги завршио је још 15 дана раније. Искуство из претходних година говори да се учесник регионалног такмичења послије паузе од скоро два мјесеца тешко врати у ритам. Са друге стране, Борац је имао врло напорну сезону и послије одличне серије упао у малу кризу.

- Дуго смо имали утакмицу свака три, четири дана, па је било нормално да паднемо у једном тренутку. Побједа против Слоге много нам значи, потпуно смо свјесни шта нас чека и спремни на све изазове. Ако будемо на уобичајеном нивоу убијеђен сам да ћемо одбранити пехар, а онда урадити исто и у Купу Републике Српске - рекао је Даничић.

Добра ствар за тренера Мирка Микића је што се од повреде опоравио Милан Дакић, који је у другом дијелу сезоне био један од најбољих појединаца “црвено-плавих”. Утакмица у Љубушком заказана је за 20 часова, а реванш је 8. маја највјероватније у дворани студентског кампуса.

 

Познати учесници плеј-офа

Протеклог викенда одиграни су мечеви 25. кола Премијер лиге, а Борац је лако изашао на крај са Славијом - 29:20. Остали резултати: Вогошћа - Горажде 38:30, Грачаница - Слога (ГВ) 26:24, Зрињски - Дервента 28:29, Коњух - Слога (Д) 34:32, Маглај - Леотар 27:29, Локомотива - Босна (В) 22:24.      Познати су и сви учесници плеј-офа, а посљедње 26. коло само ће дати одговор на питање ко ће са које позиције у доигравање. У плеј-оф ће Пласман: Босна (В), Грачаница, Борац, Коњух, Вогошћа, Леотар, добојска Слога и Извиђач, који ће заузети позицију број два.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана