Фудбалери Борца не тренирају до одлуке УЕФА

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца не тренирају до одлуке УЕФА

Бањалука - Само дан касније након што је на Скупштини Борца именован нови предсједник Вицо Зељковић настављено је осипање играчког кадра.

Као што је познато још раније су отишли капитен Немања Јаничић, Младен Веселиновић и Бранко Ојданић, а јуче је споразумно раскинута сарадња са Махиром Карићем, док је Александру Кондићу истекао уговор и неће бити продужен.

- Обавили смо практично разговоре са свим играчима и рекли им да више од нас ништа не зависи и да је сада све у рукама УЕФА. Како сада ствари стоје могло би да се деси да останемо још без неких играча. Наиме, Дејан Глишић готово сигурно одлази, док је Бојан Пузигаћа затражио раскид уговора. Разговарали смо дуго са њим и видјећемо већ данас да ли је промијенио одлуку. Са нашим најбољим стријелцем Петром Кунићем смо се договорили да ће он највјероватније остати, ако задржимо статус премијерлигаша. Предраг Зекановић је играч под уговором, али тренира са Звијездом 09 и видјећемо шта ће бити по том питању - нагласио је спортски директор Марко Максимовић.

За сада једино ново име на Градском стадиону је бивши играч “црвено-плавих” и доскорашњи првотимац Рудар Приједора Демир Јакуповић, који је у прошлој сезони био најбољи стријелац Прве лиге РС.

- Са њим смо практично све договорили, а данас би у наше редове требало да стигне и искусни Никола Мазић, који је у прошлој сезони носио дрес Звијезде 09. Са београдском Црвеном звездом практично смо све договорили око повратка младог Милана Шикањића у наше редове, а првом тиму смо прикључили неколико играча из наших млађих селекција: Владимира Арсића, Николу Турањанина и Марка Кујунџића - додао је Максимовић.

Јучерашњи дан требало је да означи почетак припрема Бањалучана, али није било тако.

- Нећемо започети са радом док УЕФА не одлучи какав је наш статус. Уколико останемо премијерлигаши са радом ћемо кренути одмах послије одлуке, а ако европска кућа фудбала одлучи да морамо у нижи ранг имамо доста времена и са радом ћемо кренути 4. или 5. јула - истакао је шеф стручног штаба Борца Дарко Војводић.

Он је рекао да ће ако УЕФА пресуди да Борац остане премијерлигаш клуб бити у великим проблемима.

- Наравно да бисмо сви вољели да останемо, али је већ сада јасно да смо у силном заостатку са временом ако се то деси. Већ сада каснимо са почетком рада девет дана, а бојим се да ће до одлуке то нарасти чак и на 15. Било би то практично немогуће надокнадити, али се ипак надам да ћемо остати премијерлигаши и на тај начин свима онима који су у посљедње вријеме били против Борац зачепимо уста. Што се тиче одлазака имам принцип ко неће са нама и не мора. Нећу никога молити. Они који желе нека остану, ко неће не мора. Али они који имају уговор с нама, извините на изразу, неће се зај...вати са нама. Прошло је то вријеме. Они који имају уговор морају остати, осим оних играча с којима нисам задовољан - додао је Војводић, који је рекао да је одлучио остати у клубу иако је статус још  неизвјестан.

Говорило се о статусу Владана Даниловића.

- Он је играч Борца, а не манеџерске агенције, јер ће њен постати када се за њега уплати цјелокупан износ новца. Колико знам то још није урађено и он је наш играч. Очекујемо његов одлазак, а неких ствари око тога је већ било. Нисмо били задовољни финансијском понудом и чекамо даље. Свјетско првенство је у току и сви трансфери се завршавају полако и у миру. Ако будемо играли Прву лигу мале су шансе да остане, а ако будемо премијерлигаши немамо ништа против да и даље носи наш дрес - рекао је Максимовић.

Попуњен Управни одбор

На Скупштини клуба доскорашњи потпредсједник Вицо Зељковић је изабран за предсједника, а усвојена је и оставка сад већ бившег предсједника Бранка Ковачевића, који је кооптиран у Управу клуба у којој су остали Марио Кесеровић и Виктор Латиновић. Нови чланови су Драгомир Батар, Ђорђе Грубишић и Љубо Томић.

- Велика одговорност је на мени и мојим сарадницима. Надам се да ће УЕФА пресудити у корист Борца, али и ако не буде тако, не треба то схватити трагично јер и да играмо Прву лигу РС циљ ће нам бити враћање дугова, који према добављачима, радној заједници, играчима износи 2.274.246 марака - рекао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана