ФК Модрича Максима у великој неизвјесности

Слађан Јеремић
ФК Модрича Максима у великој неизвјесности

МОДРИЧA – У протекла три мјесеца Општина Модрича дала је Фудбалском клубу Модрича Максима 30.000 марака, онолико колико је средстава издвојио и генерални спонзор – Рафинерија уља "Модрича".

На јучерашњој, 15. сједници Скупштине општине, одборници су затражили истину, шта се дешава са овдашњим премијерлигашем.

- Није реално да генерални спонзор издвоји исту суму као и локална заједница. У нашем буџету средства су предвиђена за све спортове и клубове. Своје смо испоштовали према фудбалерима Модрича Максиме, али поставља се питање шта је са генералним спонзором и какве су његове намјере и могућности - рекао је Младен Крекић, начелник општине Модрича.

Једногласно је одлучено да се данас упути захтјев Рафинерији уља, као и Оптима групи, коју чине модричка и бродска Рафинерија нафте и бањолучки "Петрол", да одговоре хоће ли даље бити генерални спонзор Модрича Максиме или не. И ако ће спонзорисати клуб, колика ће средства издвајати?!

Уколико од наведених стигне негативан одговор, кренуће се у акцију прикупљања средстава по мјесним заједницама, привредним колективима и приватним предузећима. Тада ће, вјероватно, клуб промијенити име у ранији назив, елиминисаће се "Максима" и остаће, као некада, ФК Модрича.

У понедјељак, у касним вечерњим часовима, одржана је сједница Извршног одбора на којој је био циљ да се доскорашњи тренер Марко Стојић убиједи да повуче оставку.

- Имао сам само један услов – да се играчима исплати макар дио заосталих дуговања, а са мном шта буде. Нису то могли обећати, па ни ја нисам могао промијенити своју одлуку да више нисам главни тренер - рекао је Стојић.

На ужарену клупу сјео је његов помоћник Драган Савић, имаће деби у Широком Бријегу у суботу.

- Идемо да се надигравамо, немамо шта изгубити. Штета што због картона неће наступити Дарјан Тодоровић, много би нам значио у овом тренутку. Циљ је да се не обрукамо - рекао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана